CCOO i CATAC donen suport als malalts d’hepatitis C tancats al Josep Trueta de Girona

  • Els sindicats carreguen contra el projecte d'unificació CIMS

VilaWeb
ACN
02.01.2015 - 18:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els sindicats CCOO i CATAC de l’Hospital Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt han consensuat un manifest de suport als malalts d’Hepatitis C que des d’aquest dijous s’han tancat a l’hospital gironí per reclamar accés immediat als nous medicaments i tractaments. En l’escrit, els sindicats han tornat a carregar contra el projecte d’unificació CIMS i s’han sumat a les reivindicacions dels manifestants. Per això, tots ells han realitzat una entrega de carbó simbòlica a les escales de l’hospital dirigida al gerent de l’ICS a Girona, Vicenç Martínez Ibañez, i el conseller de Salut, Boi Ruiz. Aquesta tarda els activistes es tornaran a reunir en assemblea.

En el manifest, els sindicats han subratllat que el projecte d’unificació CIMS té ‘la majoria dels professionals enfadats i fastiguejats’. A més, han assenyalat que es tracta d’una iniciativa poc transparent que retallada el sou del personal més baix mentre augmenta els salaris dels alts càrrecs. ‘Hi ha opacitat total pel que fa al pressupost del projecte amb partides traspassades d’un hospital a l’altre’, han assenyalat en el comunicat que han difós.

En aquest sentit, els sindicats subratllen que ‘no hi ha consens’ entre el personal i la direcció. ‘Tot és imposat’, han criticat. Tot i això, destaquen que -després de diversos escrits i comunicats- el personal ha aconseguit convocar una reunió el pròxim 9 de gener amb el gerent de l’ICS a Girona i on podran assistir els diferents representants del Trueta i de l’IAS. En el comunicat, els treballadors també han denunciat que ‘se’ls està obligant a fer cursos de formació per implantar el mètode ‘Lean”, un mètode que utilitzen empreses com la Toyota, on es prima el treball en cadena, han explicat. ‘A Sanitat això no és aplicable, els pacients no són part d’una cadena de muntatge’, han denunciat.

D’altra banda, han criticat que s’estan ‘forçant altes’ de pacients i han destacat que no volen continuar mantenint llits tancats al centre hospitalari. ‘No volem un desmantellament dels serveis del nostre hospital, tenim espai suficient per fer reformes i mantenir-ho tot’, han explicat tot destacant la seva voluntat de mantenir una Sanitat ‘100% pública i de qualitat’. Per tot això, els sindicats s’han sumat a les reivindicacions dels malalts d’Hepatitits C que des d’aquest dijous porten a terme una tancada al centre hospitalari gironí. Tots ells han fet una entrega de carbó simbòlica al gerent de l’ICS de Girona i el conseller de Salut per demostrar el seu rebuig a les polítiques que porta a terme la Generalitat en aquesta matèria.

Des de la Plataforma d’Afectats per l’Hepatitis C de Girona han assenyalat que aquest dissabte decidiran si mantenen la tancada durant més dies o si donen per finalitzada la seva acció reivindicativa. En total, uns 30 malalts porten des de dijous a l’interior de l’hospital reivindicant l’accés de tots els pacients als tractaments més avançats i eficaços per combatre aquesta malaltia.

Des del Departament de Salut han indicat que el tractament dels malalts d’Hepatitis C està garantit a Catalunya on ja s’han fet més de 700 tractaments amb els nous medicaments. Per la seva banda, el gerent de Farmàcia del Servei Català de la Salut, Toni Gilabert, ha reiterat que unes 200 persones ja s’han beneficiat de l’últim medicament descobert per l’Hepatitis C.

Unes xifres que els activistes han titllat de ‘falses, contradictòries i que no s’ajusten a la veritat’. Des de l’entitat han denunciat que les dades del Departament de Salut no es corresponen amb les xifres estatals i asseguren que diversos malalts no han pogut prendre els darrers medicaments que han sortit al mercat a causa de la despesa econòmica que suposen per a la Generalitat. En principi, els manifestants tenen previst realitzar una assemblea aquesta tarda i dissabte per decidir si continuen la seva mobilització.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any