Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  30.12.2014  06:00

La independència de Catalunya, un dels deu focus d'atenció del 2015 segons Newsweek

La revista nord-americana enumera deu eleccions destacades durant l'any a tot el món

Men?ame
 

La revista nord-americana Newsweek dedica un article a les deu eleccions més importants que es faran al món durant l'any entrant. N'és una la del congrés espanyol, que es preveu que es convoqui d'ací a un any. El futur de Catalunya s'hi subratlla com un dels factors clau que en poden determinar el resultat.

L'economia i Podem, els altres factors

A més de la qüestió catalana, l'article també destaca que les eleccions seran una mena de referèndum per a aprovar o no la política econòmica aplicada pel govern de Rajoy. Recorda que l'estat espanyol ha travessat cinc anys de crisi en què ha adoptat mesures d'austeritats severes. Segons l'articulista, l'economia espanyola millora, però caldrà veure si la reducció dels imposts prevista per al 2015 serveix per a fer baixar la desocupació, sobretot entre els joves.

Un altre factor determinant que apunta el text és la irrupció de Podem. L'autor recorda que algunes enquestes li pronostiquen una seixantena d'escons, fet que podria impedir la majoria absoluta de cap dels dos partits tradicionals, el PP i el PSOE. 

Les altres nou eleccions

A banda les eleccions espanyoles, on el procés sobiranista de Catalunya pot tenir un paper important, l'article de Newsweek explica nou eleccions importants més del 2015: les de Nigèria, la Gran Bretanya, Turquia, Mèxic, Polònia, el Canadà, l'Argentina, l'Aràbia Saudita i Birmània.