Mas i Junqueras es van reunir dissabte amb Forcadell, Casals i Vila d’Abadal per les plebiscitàries

  • La reunió no ha transcendit fins avui

VilaWeb
Redacció/ACN
29.12.2014 - 12:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, es va reunir dissabte passat al Palau de la Generalitat amb el president d’ERC, Oriol Junqueras, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, i el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d’Abadal, per tal d’avançar en un acord per les plebiscitàries. La reunió va servir per confirmar l’estancament de les posicions de Mas i Junqueras sobre el format de les llistes electorals. En aquest terreny no hi ha hagut cap avenç des de les conferències dels dos dirigents a final de novembre i principi de desembre.

La reunió va tenir lloc dissabte passat al Palau de la Generalitat de manera discreta. És la primera que ha transcendit entre el president de la Generalitat, el cap de l’oposició i els representants de les tres entitats civils per abordar les plebiscitàries. Segons ha pogut saber VilaWeb, la reunió es va fer amb el compromís de no explicar-ne res públicament. Alguns dels assistents consultats s’han mostrat molestos per la filtració a la premsa.

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha emmarcat la reunió en la ronda de contactes que s’està produint aquests dies per les plebiscitàries. Homs ha insistit que no hi haurà ‘notícies definitives’ fins després de reis. Tot i així, s’ha mostrat esperançat en arribar a un acord i preguntat per les relacions entre Mas i Junqueras ha assegurat que són correctes. ‘Les coses es faran com s’han fet sempre a Catalunya, a base de grans acords’, ha conclòs

En el marc de la inauguració de les obres de reforma i enjardinament de la plaça Portal d’Avall de La Selva del Camp, Homs no ha volgut donar detalls sobre la cimera discreta que dissabte passat va reunir al Palau de la Generalitat el cap de l’executiu català, Artur Mas, el líder d’ERC, Oriol Junqueras, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, i el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal. El conseller de la Presidència s’ha limitat en situar aquesta trobada en la ronda de contactes que s’està mantenint i que continuarà en els pròxims dies. Tal com ja va avançar el mateix Mas, Homs ha insistit que no hi ha haurà ‘notícies definitives’ sobre les plebiscitàries fins després de les festes de Nadal, és a dir, més enllà de reis.

Segons Homs, es produeixen reunions ‘de tot tipus’ i ha traslladat als periodistes que quan hi hagi un desenllaç de les negociacions ja se’ls hi comunicarà. Mentrestant, Homs ha defensat que el govern està centrar en les qüestions que afecten de manera directa als ciutadans.

Fonts d’ERC asseguren després de la trobada de dissabte que estan esperançats en un acord que permeti els ciutadans anar a votar per escollir un parlament que esperen que compti amb una majoria de diputats compromesos amb la independència. A més, aquestes mateixes fonts reiteren que ERC està disposada a donar suport i comprometre’s amb un govern de concentració.

Després que Mas i Junqueras presentessin en llurs conferència els seus fulls de ruta per a la independència, s’han anat succeint els contactes per mirar d’acordar una fórmula per a unes eleccions plebiscitàries i per pactar els passos posteriors. Mas i Junqueras van obrir la ronda de trobades en una reunió el passat 10 de desembre al Palau de la Generalitat i públicament es van tornar a deixar veure junts en una breu trobada de mitja hora al parlament el passat 19 de desembre, aprofitant l’últim ple de la cambra de l’any.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any