Mas valora que el rei admeti que hi ha un problema entre Catalunya i Espanya

  • Considera que preguntar als catalans el 9-N ha estat el millor homenatge a Francesc Macià en el 81è aniversari de la seva mort

VilaWeb
Redacció
25.12.2014 - 11:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president Artur Mas ha passat avui al matí pel cementiri de Montjuïc de Barcelona per a recordar Francesc Macià, mort fa vuitanta-un any. ‘El millor homenatge que podíem fer a Macià es diu urnes el 9-N’, ha dit abans de referir-se al missatge de Nadal de Felipe de Borbó, a qui ha agraït que després de dos anys d’ignorar-ho hagi reconegut obertament que hi ha un problema de relacions entre Catalunya i Espanya.

El reconeixement explícit del monarca espanyol que hi ha un problema en la relació entre Catalunya i Espanya, per Mas és ‘la primera condició per a intentar-lo resoldre’ i ha destacat que el procés sobiranista ja formi part del discurs del rei quan fa dos anys es menystenia.

Però l’ha avisat que el respecte passa per permetre el dret de decidir: ‘El respecte de fons és que a ningú no se l’obligui a viure d’una manera que no vol viure.’ I ha afegit que ‘el dia que s’entengui i es respecti que Catalunya té dret de decidir el seu futur lliurement i democràticament, aquell dia hi haurà el respecte de fons que cal entre Catalunya i Espanya, entre nacions’. El president ha lamentat que aquest dia no hagi arribat perquè el govern espanyol ‘boicota sistemàticament’ qualsevol intent de votar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any