Anticorrupció desestima els informes de la policia espanyola contra Trias

  • Arxiva la investigació sobre uns suposats comptes del batlle de Barcelona a Suïssa · Fernández Díaz diu que respecta la decisió

VilaWeb
ACN – Redacció
24.12.2014 - 10:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fiscalia anticorrupció va arxivar a finals de novembre la investigació oberta sobre el presumpte compte de diners a Suïssa de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, segons ha avançat aquest dimecres El Periódico. El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat en declaracions a Ràdio 4 que ha conegut la decisió del ministeri públic a través de la premsa i ha dit que la respecta. Fernández Díaz també ha admès que l’informe de Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) que va presentar la policia espanyola es va filtrar i ha afegit que ‘no s’hauria d’haver fet’.

Segons la fiscalia, no hi havia prou elements per tirar endavant la investigació un cop vista la informació que li va fer arribar la policia

L’entitat bancària suïssa UBS va negar que el batlle de Barcelona hi hagués tingués un compte bancari. Trias tenia un certificat que demostrava que mai no n’havia tingut cap.

Arran de la publicació d’aquella informació, Trias va tenir una reacció contundent —presentar una querella contra el diari El Mundo— i va afirmar per tots els mitjans que ell no tenia ni havia tingut mai diners a l’estranger. Trias identifiava el moment de l’origen d’aquest atac: la reunió que va fer el 29 de setembre amb l’empresari, polític i filantrop Michael Bloomberg a Nova York. El van avisar que anés en compte després d’aquella reunió.

Informació relacionada:

La foto que va posar Xavier Trias al punt de mira

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any