Una nova política… que sempre ha estat la nostra

VilaWeb
VilaWeb
Joan Gilabert
23.12.2014 - 17:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sense cap dubte, les coses han canviat, la indignació de la gent davant la gestió d’aquesta crisi-estafa i els continus escàndols de corrupció ja no poden obviar-se. Necessitem canvis i, com és lògic, un dels primers canvis que es reclamen és a la política.

Benvinguts siguen els canvis si són per a transformar la societat en una societat més justa, solidària i amb futur. Benvinguts siguen els canvis si el bé comú i les persones tornen a ser el centre de l’acció política.
Som moltes les persones que ja fa anys que estem compromeses amb una societat més justa i que treballem en moviments socials o polítics per a fer-ho realitat. i sí, hem avançat però no tant com cal, no tant com la societat avui demanda. Tant de bo haguérem avançat més. El treball ha estat dur, massa vegades minoritari i l’adversari, poderós.

No he vist la política com una professió, ben al contrari, sempre he pensat que per a dedicar uns anys de la teua vida a la política local és necessari tindre primer una feina, un lloc de treball on tornar-hi quan acabes la teua dedicació política (sí, avui és més difícil que mai).

Sempre em fan la mateixa pregunta: com pot agradar-te la política local? I, francament, de vegades és difícil respondre. Sé que no m’agrada ni per a aparentar, ni per a presidir, ni per a relacionar-me, ni per a seure en cap ‘poltrona’; sé que no vull ser cap líder ni estar per damunt de ningú. Vull defensar el que crec que és just en el dia a dia del meu poble, vull aportar al futur del meu poble tot allò de què sóc capaç.

Sincerament, hi ha moments durs, moments d’incomprensió, moments on no entens per què els canvis no poden anar més de pressa, moments de decisions complexes en què costa entendre un mateix l’esforç i dedicació personal a la política local; però malgrat tot, són moments dels quals aprens i en surts amb més força, amb el convenciment que cal fer millor les coses; que les persones i la ciutat es mereixen el nostre millor treball.

Per a mi, Compromís és un instrument, crec que avui dia el més vàlid per a garantir el canvi que la societat necessita i demana, i tinc clar que la prioritat és que fer que li vaja bé a la gent, al poble. Per això quan em diuen que Compromís va bé, conteste: a Compromís li anirà bé quan a la gent li vaja bé.

Hem finalitzat el procés de primàries locals, un procés en què totes i tots qui compartim el projecte de Compromís, hem pogut participar, tant presentant-se com a candidats i candidates com votant. Un procés nou del qual n’hem eixit més reforçats.

Fran, Sílvia, Vicent Xavier Vila, Elvira, Vicent Egea, Lídia i jo mateix hem fet un grup de treball cohesionat, que treballarà i serà a l’alçada tant en la campanya com l’endemà. Volem escoltar la gent, rebre les vostres propostes per al programa i per a l’acció de govern posterior. Volem estar amb el teixit associatiu, donant-los suport i eines perquè desenvolupen la seua tasca, no sols en la foto de l’esdeveniment de torn.

Benvinguts siguen els canvis! Benvinguts a la nova política, una política que sempre ha estat la nostra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any