Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  20.12.2014  16:56

Autor/s: ACN

Atac del PP contra la campanya pel joc en català de la Plataforma per la Llengua

Demana que s'aturin les subvencions a l'entitat

Men?ame
 

El PP ha denunciat a través d'un comunicat una 'campanya de boicot' a les joguines en espanyol a les escoles catalanes. Segons ha explicat la diputada Maria José García Cuevas, el partit ha rebut 'denuncies de pares d'alumnes per la distribució de pamflets de Plataforma per la Llengua a les motxilles dels seus fills'. Per a Cuevas, es tracta de 'pamflets adoctrinadors i que tergiversen la realitat de la convivència lingüística i de la presència normal del català a la nostra societat'. Els populars han atacat així la campanya de l'entitat.

També insta a la consellera Rigau a 'prendre les mesures correctores necessàries perquè les motxilles dels fills no es converteixin en un mitjà de distribució de propaganda política i adoctrinadora'.

García Cuevas ha assenyalat que 'des del PP creiem que ningú impedeix a cap nen jugar en català a Catalunya, motiu pel qual incitar els nens a demanar-ho als reis d'Orient és pretendre inculcar-los un sentiment de greuge infundat'. La denúncia dels populars carrega contra un material que ha elaborat la Plataforma per la Llengua consistent en una carta dirigida als Reis que acaba amb la frase 'i poder jugar en català'.

Fins i tot la diputada popular ha assenyalat que s'ha posat en marxa 'una campanya de càstig als fabricants de joguines que pretenguin vendre els seus productes a Catalunya incloent les instruccions d'ús en castellà'. També ha demanat al conseller Mas-Colell que 'deixi de subvencionar a Plataforma per la Llengua' perquè 'els catalans on paguem els nostres impostos perquè es promoguin boicots comercials, escarnis públics o problemes de convivència lingüística'.