L’Ajuntament de Perpinyà lamenta que només hagi un barri ‘d’interès nacional’

  • Durant el Consell Municipal de dijous, la majoria -de dreta-centradret- que governa l'ajuntament de Perpinyà, va deixar clar que lamenta, que només un barri de Perpinyà, hagi obtingut la classificació de 'barri d'interès nacional' ...>>
    Ds. 20 de desembre del 2014

VilaWeb
Redacció
20.12.2014 - 11:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Olivier Amiel, regidor adjunt al batlle encarregat de la politica de la vila, va aprofitar la celebració dijous del Consell Municipal, per argulentar que constatava que ‘el 25 % de la població de Perpinyà viu en un barri que tindria d’obtenir l’ajuda a la renovació urbana’. L’equip de Jean-Marc Pujol, que governa Perpinyà, havia presentat una llista de 9 barris de la vila, susceptibles de beneficiar-se d’ajudes a la renovació del qual 3 d’elegibles pel programa NPNRU (Nouveau programme national de renouvellement urbain), el segon finestró del dispositiu nacional d’ajudes a la renovació dels barris en dificultats.

Olivier Amiel s’ha declarat decebut que només el barri de Sant Jaume, fos elegit. Va afirmar, sense sorpresa, que la majoria UMP ‘Estem molt decebuts de  la llista proposada pel President de la República, ja que només es va mantenir una àrea prioritària d’interès nacional quan havíem presentat tres: Sant Jaume, el Camp de Mart i Vernet. És molt decebedor, esperàvem els tres, Madame la Préfète havia recolzat aquesta demanda i cal ser ‘el simple del pesserbre‘ per  sentir-se satisfet amb el resultat de que només un barri hagi obtingut aquesta qualificació.  La presència d’una personalitat local en el govern no ha estat suficient però farem les renovacions amb els mitjans que ens donarà l’Estat’ .

També va presentar la signatura del ‘contrat de ville 2015-2020′, felicitant -se que Perpinyà era una de les primeres ciutats de l’estat francès a tenir un contracte -marc , desenvolupat amb  socis institucionals i els veïns a través de les juntes de veïns establerts en cadascuna de les nou àrees prioritàries’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any