El sí a la independència guanya amb una àmplia majoria en una enquesta del ICPS

  • Publicada el mateix dia que la del CEO, pràcticament duplica els partidaris del no

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.12.2014 - 10:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El mateix dia que el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) publicava una enquesta segons la qual el no a la independència s’imposava per un marge molt estret, de 0,8 punts, al sí, l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona en publicava una altra amb resultats ben diferents. Segons l’enquesta de l’ICPS, un 49,9% dels enquestats votaria a favor de la independència de Catalunya i un  27,4%  hi votaria contra. Un 17,8% diu que no aniria a votar.

El sondatge del ICPS es va fer de manera presencial amb una mostra 1.200 enquestes, feta entre el 12 de novembre, tres dies després del 9-N, i el 6 de desembre, pocs dies després de les conferències de Mas i de Junqueras.

L’enquesta del CEO es va fer telefònicament amb una mostra de 1.100 i entre el 9 i el 13 de desembre, un mes després del 9-N. La pregunta del CEO demanava: ‘Vol que Catalunya esdevingui un estat independent?’. El no va ser l’opció majoritària, amb un 45,3% de suport, i va superar per poc els partidaris del sí, un 44,5%. Els indecisos són un 7,5% i la gent que no ha contestat la pregunta, un 2,8%.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any