Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  20.12.2014  10:07

El sí a la independència guanya amb una àmplia majoria en una enquesta del ICPS

Publicada el mateix dia que la del CEO, pràcticament duplica els partidaris del no

Men?ame
 

El mateix dia que el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) publicava una enquesta segons la qual el no a la independència s'imposava per un marge molt estret, de 0,8 punts, al sí, l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona en publicava una altra amb resultats ben diferents. Segons l'enquesta de l'ICPS, un 49,9% dels enquestats votaria a favor de la independència de Catalunya i un  27,4%  hi votaria contra. Un 17,8% diu que no aniria a votar.

El sondatge del ICPS es va fer de manera presencial amb una mostra 1.200 enquestes, feta entre el 12 de novembre, tres dies després del 9-N, i el 6 de desembre, pocs dies després de les conferències de Mas i de Junqueras.

L'enquesta del CEO es va fer telefònicament amb una mostra de 1.100 i entre el 9 i el 13 de desembre, un mes després del 9-N. La pregunta del CEO demanava: 'Vol que Catalunya esdevingui un estat independent?'. El no va ser l'opció majoritària, amb un 45,3% de suport, i va superar per poc els partidaris del sí, un 44,5%. Els indecisos són un 7,5% i la gent que no ha contestat la pregunta, un 2,8%.