Miscel·lània nadalenca al ‘Fes Ta Festa’

  • L'edició 2034 del programa felicita les festes amb nadales, històries de la fira de Santa Llúcia i divulgant el patrimoni de les llufes dels Innocents

VilaWeb
Redacció
20.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A la gent del ‘Fes Ta Festa’ ens agrada desitjar Bon Nadal a tothom: als amics i familiars, als oïdors, als col·laboradors que fan possible el programa, a les emissores que ens programen i a les que ens programaran ben aviat… I és per això que el programa d’aquesta setmana és com una gran felicitació amb una mica de tot.

No esta mancat de notícies importants, com és el cas de l’anunci del Premi Joan Amades de Cultura Popular 2014 que l’Associació Cultural Joan Amades ha atorgat enguany a Ramona Violant per la seva dedicació a l’estudi i a la divulgació del folklore i l’etnografia catalana, destinant especial atenció a la zona pirinenca del Pallars i el seu esforç per deixar constància de la tradició oral i de la literatura. O del nou projecte de l’Espai A per aquest inici del 2015. O de la jornada sardanista que es viurà aquest diumenge a Barcelona, amb el 18è aplec Nadalenc al Parc de la Ciutadella i el gran concert de Nadal a la Sagrada Família.

Tampoc hi faltaran les seccions especialitzades. Tindrem un ‘Fons Amades’ en què, des de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat, en Toni Serés ens parlarà de ‘Les llufes’. També tindrem les habituals ‘Dites i refranys’ d’en Víctor Pàmies. Aquesta setmana ens comenta aquella tan popular que diu: ‘Val més boig conegut que savi per conèixer’.

I reposarem un dels espais de fa un parell d’anys de ‘El pessebre és un món’, que fem en col·laboració amb el Col·lectiu El Bou i la Mula. Un espai que es titula ‘Santa Llúcia, dia de l’any gloriós’ i que amb la veu d’Enric Benavent i el guió de Jordi Montlló ens parla de la fira nadalenca barcelonina.

I tampoc hi faltarà la música: la sardana ‘Nit de Nadal’ de Josep Grivé, la ‘Rapsòdia nadalenca’ de Fèlix Martínez Comín i el tema ‘Nane Tsora’ del grup francès Bratsch. També volem que sentiu la sintonia de l’espai ‘El cafè de la República’, el darrer programa de Joan Barril que ens ha deixat aquest passat 13 de desembre i que hem volgut recordar en aquest ‘Fes Ta Festa’ nadalenc.

I els millors desitjos i les més sinceres felicitacions fabricades artesanalment pels conductors del programa: la de la família Carbó-Mulera amb vers nadalenc de Josep Fornés inclòs i la sardana ‘Nadales’ del nostre director Jesús Ventura, que des de fa molts anys és la darrera música que se sent al programa abans del dia de Nadal.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any