Jaume Ciurana: ‘La independència és la millor opció per al progrés dels 7,5 milions de catalans’

VilaWeb
Redacció
08.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jaume Ciurana, tinent batlle de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, respon dues preguntes sobre la independència i el futur de Catalunya al món. És una altra entrevista de la sèrie ‘Faces of independence’ de l’edició en anglès de VilaWeb i que reproduïm en català.

―Per què i per a què voleu la independència?
―Perquè estic convençut que és la millor manera de progressar col·lectivament com a país i, per tant, que és la millor solució per al progrés dels set milions i mig de catalans. Només disposant dels instruments que avui tenen els estats independents podrem fer polítiques socials, educatives, culturals, de serveis a les persones adequades a la societat catalana. Només essent un estat podrem fer les polítiques econòmiques, industrials, fiscals justes i de progrés. Només essent un estat podrem tenir cura del nostre territori, fent compatibles les infrastructures, necessàries, amb la protecció ambiental, més necessària encara. I perquè només amb un estat podrem protegir, fomentar i projectar la llengua i cultura catalanes.

―Què pot aportar una Catalunya independent al món?
―Una visió pròpia en el debat de les idees que mou el món contemporani. Una visió que tingui com a valors centrals la llibertat, la justícia social, la capacitat d’iniciativa, el respecte pel territori i el paisatge. Volem posar l’educació i la cultura en el centre de les prioritats del nou estat per tal de garantir la igualtat d’oportunitats de tots els ciutadans sigui quin en sigui l’origen. Catalunya pot ser especialment
activa a l’àmbit europeu, amb una posició inequívocament europeista i alhora inequívocament propera i solidària amb la riba sud de la Mediterrània. Fa segles que Barcelona i Catalunya han estat port, porta i pont de cultures i idees. I ho volem continuar essent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any