Anticatalanisme a les eleccions de la patronal espanyola CEOE

  • L'entorn de Rosell denuncia guerra bruta en la campanya · Ha estat reelegit president per poca diferència amb el rival

VilaWeb
ACN
17.12.2014 - 17:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Rosell ha estat reelegit avui president de la patronal espanyola CEOE. Poc abans de les votacions, l’entorn de Rosell ha denunciat una campanya de guerra bruta per part dels partidaris del seu contrincant, Antonio Garamendi. Entre més coses, han denunciat l’enviament d’un informe anònim a molts dels compromissaris d’aquesta assemblea electoral. En aquest document, Rosell és acusat d’haver ‘catalanitzat’ la patronal i de tenir sobiranistes dins el seu equip, en referència a Manuel Milián Mestre, ex-diputat del PP i assessor de Rosell. L’informe l’acusava de ser un ‘convers independentista’.

En el primer discurs com a president reelegit, Rosell ha criticat la manca d’ètica dels autors del document: ‘No és ètic confondre amb mentides i calúmnies’, ha dit. I ha afegit: ‘Hem de recuperar les formes, perquè no tot s’hi val.’

Tebior en la defensa de la unitat d’Espanya

Segons un dels compromissaris que ha tingut accés a la carta, Rosell hi és acusat d’haver estat tebi en la defensa de la unitat d’Espanya. Així mateix, s’hi diu que hi va haver un ‘holocaust’ d’antics directius de la CEOE que van haver de marxar quan ell començà a dirigir la patronal a partir del 2010 –amb indemnitzacions de més de 400.000 euros, en la majoria de casos– i que ara han donat suport a Garamendi.

El document també denuncia un suposat tracte de favor de Rosell a Foment del Treball, organització de la qual s’insinua que no està al corrent del pagament de les quotes a la CEOE. Segons la carta, a més, Foment no haurà de pagar la calefacció aquest hivern. Finalment, Rosell hi és acusat de no controlar els comptes de la patronal.

Segons les mateixes fonts, el document va començar a arribar als compromissaris de l’assemblea electoral de la CEOE ara fa deu dies, i s’ha anat distribuint a mesura que avançava la campanya. Paral·lelament, els empresaris amb dret de vot també han rebut una carta de Garamendi on demana el vot en termes ‘correctes’, segons aquestes fonts.

Reelegit per trenta-tres vots de diferència

Rosell ha estat reelegit president de la patronal a l’assemblea electoral, on han participat 660 vocals. Han votat a favor seu 345 vocals, el 52,27%. El seu contrincant, Antonio Garamendi, n’ha obtingust 312, i hi ha hagut tres vots en blanc.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any