Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dimarts  16.12.2014  20:00

300 contes per a un Tricentenari: El rei Jaume i Sant Ramon de Penyafort

VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre

Men?ame
 

Temps era temps, un gran rei català, el rei en Jaume, va decidir que faria fora tots els sarraïns. I ho va fer perquè tocaven massa de prop les terres catalanes. Els va allunyar amb guerres. I també va anar a Mallorca a fer fora els sarraïns que hi vivien.  Va agafar tots els soldats i cavallers que va poder i cap a Mallorca s’ha dit. Però, a banda de tots aquells soldats, el rei en Jaume es va fer acompanyar de dues persones més: el seu confessor, Ramon de Penyafort, que després fou sant, i una amiga que no era la seva esposa. La reina no hi havia de fer res en una guerra, pensava el rei. Però la dama Peronella, sí. Sabeu que va passar a Mallorca? Millor que us ho expliqui el rondallaire Albert Estengre en el conte ‘El rei Jaume i Sant Ramon de Penyafort’.

VilaWeb publica cada dia de l'any, de dilluns a dissabte, un conte tradicional del nostre país, en vídeo i per a tots els públics, explicat per Albert Estengre. Podeu seguir-los i comentar-los a les xarxes socials amb l'etiqueta #300contes.