Deu detinguts en l’operació contra grups anarquistes a Catalunya

  • Escorcolls a la Kasa de la Muntanya, al Poble Sec i a Sant Andreu per ordre de l'Audiència espanyola

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN-Redacció
16.12.2014 - 07:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els mossos d’esquadra han començat a quarts de cinc de la matinada un gran desplegament policíac en diversos indrets de Catalunya, entre els quals l’anomenada Kasa de la Muntanya del barri de la Salut de Barcelona. Hi ha hagut deu detinguts, la majoria a Barcelona, excepte un a Sabadell i un altre a Manresa. Segons la CUP de Barcelona, un dels detinguts és un bomber.

La policia assegura que als detinguts els atribueixen atemptats amb artefactes explosius, però no precisen quins. Avui al matí els agents escorcollen alguns domicilis i locals, en cerca de gent presumptament vinculada amb aquesta organització. L’operació s’inscriu en el cas Pandora i la coordina l’Audiència espanyola, per ordre del jutge Javier Gómez Bermúdez, i el tribunal diu que és contra el ‘terrorisme anarquista’. També es fan actuacions policíaques a Madrid.

Segons fonts de la policia que cita l’agència ACN, la Kasa de la Muntanya no serà desallotjada; el desplegament té l’objectiu de fer-hi un escorcoll i efectuar-hi detencions.

Uns fort desplegament d’agents de la brigada mòbil dels mossos d’esquadra s’han desplegat pel voltant de l’edifici i impedeixen d’acostar-s’hi. També s’hi ha desplaçat la guàrdia urbana per regular el trànsit. A quarts de vuit hi ha hagut una protesta d’unes quantes desenes de veïns que han tallat la Travessera de Dalt. Després de la intervenció de la policia, s’ha reobert al trànsit.

Més escorcolls a Sant Andreu i Poble Sec

L’operatiu policíac es duu a terme simultàniament en diversos punts de Barcelona, de l’àrea metropolitana i també de Madrid. A Barcelona, a més de la Kasa de la Muntanya, aquest matí hi ha hagut escorcolls almenys als ateneus llibertaris dels barris de Sant Andreu i de Poble Sec.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any