La negativa de Podem acosta Procés Constituent a la CUP en cas d’eleccions

  • Podem vol anar sola a les eleccions al Parlament de Catalunya · La CUP compta a sumar Procés Constituent a la candidatura rupturista

VilaWeb
B. Z.
16.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president Artur Mas encara no ha convocat eleccions avançades, però els partits van preparant-se comptant que n’hi podria haver d’ací a pocs mesos. Fa dies que veiem els moviments de CiU i ERC encaminats a una negociació per a articular una llista unitària. Ahir Joan Herrera presentava el full de ruta d’ICV-EUiA, dissabte ho farà la CUP i diumenge aterrarà a Barcelona Pablo Iglesias, enmig del debat sobre la posició de Podem respecte del dret de decidir de Catalunya. Un altre dels actors a tenir en compte és Procés Constituent: què tenen previst de fer Teresa Forcades i Arcadi Oliveres si s’avancen les eleccions?

La decisió definitiva no la prendran fins que no es convoquin els comicis, expliquen des de Procés Constituent. Fa un parell de mesos que la formació conversa amb diversos partits. De fet, va néixer amb l’objectiu de forjar una candidatura conjunta d’ICV, EUiA, CUP i moviments socials, i ara també de Podem. Però aquesta candidatura no sembla pas probable. No tan solament pel recel de la CUP a formar part de cap agrupació amb ICV o per la impossibilitat que Podem i CUP puguin compartir un programa nacional, sinó perquè Podem ja ha deixat clar que anirà tot sol a les eleccions.

Tot i que l’aparell de Podem Catalunya no es constituirà fins al febrer, la formació té intenció de presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya i d’anar-hi bo i sola, confirmen fonts de la formació. Aquesta decisió de Podem allunya Procés Constituent d’establir-hi cap aliança electoral i, alhora, l’acosta a la proposta de candidatura de la CUP.

Una proposta que es presentarà dissabte, després d’haver-se reunit amb un seguit d’organitzacions arran de la ‘Crida Constituent‘, que es va fer pública ara fa dos mesos. Fonts de la CUP expliquen que treballen amb la hipòtesi que Procés Constituent formarà part d’aquesta candidatura de ruptura independentista. La confluència electoral amb la CUP és una de les opcions que Procés Constituent té damunt la taula, i la que ara per ara sembla haver agafat més forma. Amb tot, no és l’única, atès que Procés Constituent també manté converses amb ICV i EUiA.

Quan el president Mas convoqui les eleccions, Procés Constituent es reunirà, en el termini d’una setmana, en assemblea extraordinària per decidir què fa en els comicis al Parlament de Catalunya. En aquella assemblea acordaran si hi concorren o no i, si és el cas, amb quina formació o amb quines es coalitzen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any