Homs diu que el full de ruta s’aplicarà encara que Duran no el comparteixi

  • El portaveu del govern augura que hi haurà 'algun tipus d'acord' sobre les eleccions 'en els propers dies i setmanes'

VilaWeb
VilaWeb
ACN
10.12.2014 - 14:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha augurat que hi haurà ‘algun tipus d’acord’ sobre unes eleccions plebiscitàries ‘en els propers dies i setmanes’. Després que ahir refredés la possibilitat d’un avançament electoral, Homs ha indicat que s’estan produint ‘intercanvis d’impressions’ per arribar a algun acord. En declaracions a l’Ara, Homs ha defensat el full de ruta traçat per Artur Mas per arribar a la independència, i ha avisat que no el deixaran d’aplicar encara que Josep Antoni Duran i Lleida no el comparteixi. ‘Si no ho compra, nosaltres no ho deixarem de fer’, ha dit.

‘Jo compto que en els propers dies i setmanes hi haurà algun tipus d’acord’, ha dit Homs, que ha apostat perquè els partits assumeixin ‘totes les conseqüències’ d’apostar per la independència, encara que signifiqui renunciar a les sigles. ‘O ens ho prenem molt seriosament i estem disposats a assumir totes les conseqüències, fins i tot les que ens afecten a la identitat de partit, o no ens en sortirem’, ha advertit en plenes negociacions entre Mas i el líder d’ERC, Oriol Junqueras.

També ha avisat que el debat entre esquerra i dreta ‘espanyolitza’ i subordina el procés català. Al seu parer, cal pensar de forma més transversal, i la independència ‘és la millor solució estructural’ i és una causa ‘que ho avarca tot’.

Pel que fa a la postura de Duran, ha recordat que CDC és sòcia d’UDC, però que també ho ha estat d’ERC en els últims temps. ‘Si no ho compra, nosaltres no ho deixarem de fer’, ha dit. També ha remarcat que a Unió ‘hi ha gent molt diversa’ i encara que falta que fixin la seva posició.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any