Primera reunió de Mas i Junqueras per a cercar l’acord

  • Continuaran negociant i ampliaran les converses amb la societat civil

VilaWeb
Redacció
11.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president Artur Mas i el cap de l’oposició, Oriol Junqueras, es reuniren ahir per mirar de trobar un acord sobre els passos que cal seguir en el procés d’independència. Van tractar sobre la manera d’encarar les eleccions avançades i es van comprometre a continuar-ne parlant per superar la situació actual. Fonts del govern van assegurar que la trobada havia anat bé, però volgueren recordar que sense ‘llista de país’ no s’avançarien les eleccions, sinó que serien quan toquessin, és a dir, l’any 2016. Si es vol anar de pressa, van dir, hi ha una manera.

Aquests dies vinents hi haurà més trobades entre tots dos i, alhora, obriran una tanda de contactes amb agents polítics, econòmics i socials. ‘Volem copsar les seves opinions amb l’objectiu final de posar el futur del país en mans dels ciutadans de Catalunya tan aviat com sigui possible’, va dir ERC en un comunicat.

Oriol Junqueras, després de la trobada amb Mas, es manifestava esperançat: ‘Trobarem la manera d’entendre’ns per fer possible la independència i construir un nou país més just i lliure.’

Amb Duran o sense

El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, que abans-d’ahir havia mitigat l’expectativa d’un avançament electoral, ahir va pronosticar que hi hauria algun acord sobre unes eleccions plebiscitàries aquests dies o setmanes vinents. En declaracions a Ara TV, Homs va defensar el full de ruta escrit per Artur Mas per a arribar a la independència. També va avisar que no deixarien pas d’aplicar-lo encara que Josep Antoni Duran i Lleida no el comparteixi. ‘Si no ho compra, nosaltres no ho deixarem de fer’, va dir.

 

Més informació: La proposta de Mas i la de Junqueras, cara a cara

Les llistes i el full de ruta: en cerca del desllorigador

El mandat democràtic per la independència, segons experts en política internacional

Què pensen els membres del CATN de la proposta de Mas? Anirien a la llista?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any