Torcebraç de CDC i ERC pel pressupost i les eleccions avançades

  • El govern refreda la convocatòria d'eleccions si no són per a fer el referèndum sobre la independència · ERC condiciona l'esmena a la totalitat del pressupost a un acord entre Mas i Junqueras

VilaWeb
Redacció
10.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les posicions de Convergència i Esquerra continuen molt allunyades. L’aprovació del pressupost de la Generalitat per al 2015 i la convocatòria d’eleccions avançades són les peces principals del torcebraç polític. CDC fa valer la potestat de decidir quan convoca les eleccions i ERC branda la clau del pressupost.

El portaveu del govern, Francesc Homs, va refredar ahir el debat sobre les eleccions avançades. Va dir que no veia possible de convocar-les aquests dies o setmanes vinents. Va recordar que el president Mas havia anunciat que tan sols avançaria els comicis si era per a consultar el poble sobre el seu futur polític. ‘Però tenim la sensació que això es perd de vista, perquè parlem més d’eleccions que no de com es fa el referèndum’, digué. En la mateixa conferència de premsa va insistir que les eleccions ordinàries tocaven el 2016 i que el govern tenia el propòsit de complir els compromisos de legislatura.

Per una altra banda, el diputat republicà Pere Aragonès va fer saber que ERC presentaria una esmena a la totalitat del pressupost del 2015 si no hi havia acord entre el president Mas i Oriol Junqueras. La decisió final la prendran aquesta setmana segons el curs dels fets, és a dir, segons el resultat de la reunió que tenen pendent Mas i Junqueras. Amb tot, Aragonès va dir que veia força incompatible de convocar eleccions i alhora tramitar els comptes, amb l’esmena d’ERC o sense.

Arrufat: ‘No acceptarem que Mas segresti el procés i no convoqui eleccions’

El diputat de la CUP Quim Arrufat fou molt contundent en relació amb la possibilitat apuntada per Homs d’exhaurir la legislatura. ‘No acceptarem que Mas segresti el procés i no convoqui eleccions’, va dir. I afegí que voler acabar el mandat un cop passat el 9-N implicaria ‘intentar patrimonialitzar la consulta i quedar-se el procés en propietat’. Per tot això, exigí al govern que posés data de seguida a les eleccions. Havent comprovat que el pressupost no té suport —va dir—, abans d’un mes o un mes i mig s’haurien d’haver preparat els comicis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any