Arrufat: ‘No acceptarem que Mas segresti el procés i no convoqui eleccions’

  • La CUP reclama al president que posi data als comicis i considera que hauria d'estar marcada al calendari abans d'un mes i mig

VilaWeb
ACN
09.12.2014 - 17:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de la CUP Quim Arrufat s’ha mostrat molt contundent en parlar de la possibilitat apuntada pel portaveu del govern, Francesc Homs, d’intentar esgotar la legislatura i no convocar eleccions avançades. ‘No acceptarem que Mas segresti el procés i no convoqui eleccions’, ha dit, tot afegint que voler acabar el mandat un cop passat el 9-N implicaria ‘intentar patrimonialitzar la consulta i quedar-se el procés en propietat’. Per tot això, Arrufat ha exigit al govern que posi ‘ja’ data a les noves eleccions al parlament, i ha considerat que, després de comprovar que els seus pressupostos ‘no té suports’ hauria d’estar tot enllestit per als comicis abans d’un mes o mes i mig.

‘L’últim que acceptarem és que el president segresti el procés no convocant eleccions immediatament després del 9-N, és a dir, ara. No permetrem la patrimonialització de la consulta ni que es quedi en propietat el procés sobiranista pel fet que no sigui acatada la seva proposta de llista única’. Amb aquestes paraules ha volgut Quim Arrufat avisar al president de la Generalitat, Artur Mas, i el seu govern de quina és la posició de la CUP davant la possibilitat d’esgotar la legislatura que ha deixat anar Francesc Homs aquest dimarts al migdia.

I és que per a la CUP, ‘no és cap explicació raonable per segrestar i quedar-se el procés sobiranista’ que la proposta del president de crear una sola candidatura independentista fracassi. ‘El que cal al procés són unes eleccions, que els partits convertirem en plebiscitàries i constituents; en cap cas no acatar la proposta del president pot ser sinònim d’aturar el procés i no convocar eleccions’, ha sentenciat rotund.

En aquest sentit, Arrufat a instat a Mas a ‘fer totes les rondes de contactes que hagi de fer i intentar convèncer de la seva proposta a qui vulgui’, però que això no retardi la convocatòria de les eleccions.

I és que per a la CUP, després de veure que els pressupostos del govern poden no comptar amb suport suficient al parlament, els comicis haurien d’estar convocats. És per això que Arrufat ha considerat que la data hauria d’estar fixada ‘abans d’un mes o mes i mig’, entre ‘el ple d’esmenes a la totalitat als pressupostos i el ple de votació dels pressupostos’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any