El govern refreda el debat sobre unes eleccions convencionals

  • Homs es queixa que alguns parlin més de comicis que de com fer la consulta definitiva

VilaWeb
ACN
09.12.2014 - 16:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha assegurat que ell no preveu que hi hagi novetats en els propers dies i setmanes sobres un eventual avançament electoral. En conferència de premsa, Homs ha recordat que el president de la Generalitat, Artur Mas, va anunciar que només avançaria els comicis si era per poder consultar el poble sobre el seu futur polític. ‘Però tenim la sensació que això es perd de vista, perquè parlem més d’eleccions que de com es fa el referèndum’, s’ha queixat en conferència de premsa, on ha insistit que les eleccions ordinàries toquen el 2016, i el propòsit del govern és complir amb els seus compromisos de legislatura.

Homs ha volgut refredar aquest dimarts la imminència d’un avançament electoral, i ha augurat que no hi haurà novetats al respecte en els propers dies i setmanes, perquè no hi ha una ‘data decisòria’ al respecte, sinó un ‘cert marge de temps per prendre decisions de la manera més correcte possible’.

Mentrestant, ha dit, el govern està ocupat en tirar endavant els projectes propis de la legislatura, i ha recordat que la intenció d’avançar eleccions per part de Mas només respondria a l’acord per celebrar el que ell anomena ‘consulta definitiva’. Si no és així, ha insistit, les eleccions es faran quan toquen, el 2016, i aquest és l’esquema amb el que treballa el govern. De fet, d’aquí a pocs dies, l’executiu català farà balanç dels dos anys de l’acord de legislatura que va signar amb ERC.

Fet aquest recordatori, el conseller ha lamentat que altres parlin més d’eleccions i de calendaris, sense dir explícitament a qui s’estava referint. Sobre la ronda de contactes de Mas, ha indicat que ja s’està duent a terme, però ha negat que ja s’hagi vist amb el president d’ERC, Oriol Junqueras.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any