La defensa de la constitució només aplega tres-cents manifestants a Barcelona

  • S'han cridat consignes a favor de la 'unitat d'Espanya' i contra el president de la Generalitat

VilaWeb
ACN/Redacció
06.12.2014 - 14:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Prop de tres-centes persones han seguit la convocatòria de la plataforma ‘Movimiento Cívico España y Catalanes’ i han celebrat avui al matí el 36è aniversari de la constitució espanyola amb una manifestació pel centre de Barcelona. Darrere del lema ‘Indisoluble’, els manifestants han fet el recorregut entre la plaça Urquinaona i la plaça de Sant Jaume, cridant consignes a favor de la unitat d’Espanya i contra el president de la Generalitat, Artur Mas.

El president de la plataforma espanyolista ha assegurat que ‘no hi ha res més autènticament democràtic que defensar allò que uneix tots els espanyols i fer-ho sense complexos’. García ha assegurat que ‘els que s’han declarat enemics d’Espanya i els que, des de la Generalitat, han iniciat una ofensiva sediciosa contra l’Estat no es sortiran amb la seva’. ‘No ho aconseguiran, costi més o costi menys, però som molts els espanyols que no ho permetrem’, ha conclòs. García ha assegurat que ‘ara som un grapat d’espanyols, però d’aquí poc serem molts més, serem molts milers’.

En passar per davant de la comissaria de la Policia espanyola, molts manifestants han cridat ‘aquesta sí que és la nostra policia’. Sempre en castellà i a ritme de pasdoble, els participants també han entonat consignes com ‘Artur Mas, ves-te’n ja’, ‘Visca Espanya!’ o ‘Espanya unida, mai serà vençuda’. 

A la manifestació hi han assistit personalitats com el president de Convivència Cívica Catalana, Francisco Caja, a més de membres de partits polítics com VOX o el neofeixista Movimiento Social Republicano. Durant el recorregut, els manifestants han exhibit nombroses banderes espanyoles.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any