Rull: ‘Ara es tracta de començar a redactar la constitució catalana’

  • El secretari d’organització de CDC argumenta que una candidatura àmplia és l’instrument perquè el resultat d'unes eleccions sigui llegit de manera inequívoca a Europa

VilaWeb
ACN/Redacció
06.12.2014 - 10:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari d’organització de CDC, Josep Rull, defensa que una candidatura àmplia per a les eleccions plebiscitàries és l’instrument ‘perquè el resultat sigui llegit de manera inequívoca a Europa’. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha argumentat que la unitat, com va passar el 9-N, pot eixamplar la base: ‘la unitat no només suma sinó que multiplica’, ha dit.

Rull ha reconegut que per aconseguir la independència calen més vots favorables al sí-sí dels que hi va haver el 9-N. ‘Hem d’aconseguir més vots procedents del sí-no’, ha dit. En aquest sentit, ha fet referència a la negativa del PP de reformar la constitució espanyola i ha dit que aquestes posicions eixamplen la base dels favorables a la independència. 

Així, Rull ha rebutjat completament una reforma de la constitució espanyola. ‘És més fàcil arribar a la independència que reformar la constitució’, ha dit. I ha apostat per començar a treballar en la constitució catalana: ‘Canviar la constitució no és una alternativa a la independència perquè el PP ja ha dit que de cap de les maneres. I el PSOE fa una proposta vaporosa que no inclou el reconeixement del dret de decidir i de Catalunya com a nació. Per tant, ara ja no es tracta de canviar la Constitució espanyola, sinó de començar a redactar la constitució catalana’.

Rull ha explicat que la setmana que ve el president Artur Mas i el líder d’ERC, Oriol Junqueras, s’asseuran a negociar. ‘Hem de veure els elements de consens i els de discrepància i veure com els podem resoldre’, ha comentat. ‘Molts catalans no ens perdonarien si no ens poséssim d’acord per tenir un instrument guanyador’, ha reconegut, que també ha constatat que la ‘negociació no es pot eternitzar’. ‘Però tampoc podem ser esclaus del cronòmetre”, ha puntualitzat. Sobre el paper d’Unió i Duran en la negociació, el número dos de CDC ha negat tensions en el si de la federació. ‘UDC és el problema? Tant de bo fos aquest el problema! UDC ha tingut un paper fonamental en el procés i és el partit de Carrasco i Formiguera, que va ser afusellat’, ha recordat Rull.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any