Quines opcions queden per a veure sèries a la xarxa?

  • El tancament de 'Series Pepito' i la retirada d'enllaços de Series.ly porten a unes altres vies

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta setmana han tancat ‘Series Pepito’ i ‘Películas Pepito’, dues webs de referència de descàrrega i de visionat en línia de sèries i de films, i n’han detingut els responsables acusats de vulneració de la llei de propietat intel·lectual. I una altra de les principals webs, que ofereixen aquesta possibilitat, Series.ly, ha anunciat en un comunicat que retiraria tots els enllaços de què disposava per a adaptar-se a la nova legislació espanyola. Aquests dos casos s’afegeixen al ja conegut de Seriesyonki, que va tancar el març.

El cas de Seriesyonkis és semblant al de Series.ly: els responsables d’ambdues webs d’avancen a una sanció o un càstig que podria ser fins i tot pitjor arran de la fase final de la tramitació de la nova llei espanyola de propietat intel·lectual. L’enduriment legislatiu sembla doncs que té un efecte en unes webs que són consultades per milers d’usuaris cada dia que hi cerquen contingut audiovisual de franc.

Ara mateix queden algunes altres series que ofereixen aquesta possibilitat, però les opcions són cada vegada més reduïdes, i porten molta gent a repensar la manera i els canals per accedir a les sèries i els films.

El final de Series.ly

Els enllaços de Series.ly funcionaran fins que no entri en vigor aquesta llei, segurament el mes vinent. I en acabat? Els responsables diuen en un comunicat: ‘Series.ly continuarà funcionant perquè puguis organitzar tots els teus continguts preferits, llegir les millors crítiques dels altres usuaris, recomanar continguts als teus amics i accedir a tot allò que la llei no prohibeixi.’

Així mateix, sobre la nova llei recorden: ‘Persegueix les webs que ofereixin llistes ordenades i classificades d’enllaços […] amb independència que aquests enllaços puguin ser proporcionats inicialment pels destinataris del servei, i estableix sancions fins a 600.000 euros.’ I afegeixen que el govern espanyol vol reformar el codi penal que convertiria aquestes infraccions en delicte penal, amb penes que podrien arribar a sis anys de presó.

Alternatives

Això fa que les possibilitats de veure sèries de franc es restringeixin pràcticament només al P2P amb sistemes com els Torrent, de descàrrega i distribució dels continguts. Però en el mercat de l’estat espanyol comencen a sorgir opcions de visionat de sèries i de films en línia de manera legal, a canvi del pagament d’una quota (que pot rondar els deu euros al mes). Són webs que es basen en el sistema nord-americà de Netflix, però amb un catàleg més limitat. En aquestes webs que enumerem podeu trobar-hi força continguts, però no pas totes les sèries que cerqueu ni totes les temporades: Wuaki.tv, Filmin.es, Yomvi, Nubeox i Total Channel.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any