Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  05.12.2014  13:53

La CUP intensifica les converses per fer una candidatura de ruptura independentista i anticapitalista

El 20 de desembre es presentarà la proposta en un acte públic

Men?ame
 

Responent a la proposta de la Crida Constituent el mes passat, la CUP i diverses organitzacions independentistes, anticapitalistes, ecologistes i municipalistes s'han reunit per valorar el moment polític i estudiar la possibilitat d'articular una candidatura àmplia per a les eleccions catalanes.

Organitzacions com ara la CUP, els Verds - Alternativa Verda, Endavant, MDT, Arran, En Lluita, Lluita Internacionalista, l'Aurora, Comunistes de Catalunya, Corrent Roig, Col·lectiu Drassanes, Procés Constituent (en qualitat d'observador) i candidatures municipals com ara UM9, Compromís per Cerdanyola, Alternativa d'Esquerres per Badia, Entesa per Sabadell, COP de Ripollet, Esquerra Alternativa per Barberà, Crida per Mollet, Construïm Alternatives l'Hospitalet i Alternativa d'Esquerres de Cornellà van acordar de debatre la possibilitat de compartir un marc polític i una proposta organitzativa per configurar una alternativa electoral.

La CUP diu en un comunicat: 'El marc polític haurà de basar-se en tres eixos: ruptura amb el marc jurídico-polític; defensa d'un canvi de model econòmic, social, territorial i energètic basat en mesures concretes que responguin a les necessitats de les classes populars; i unes noves institucions del poder popular.' Més endavant afegeix: 'Aquest marc ha de permetre la proclamació de la República Catalana i l'obertura d'un procés constituent popular que trenqui amb el règim del 78 i permeti d'establir un model econòmic i social que posi les riqueses del país en mans de la majoria.' La proposta també inclourà una relació d'actuacions prioritàries per pal·liar l'actual situació d'emergència social.

La proposta organitzativa haurà de contenir els principis ètics que han de compartir les persones i organitzacions implicades, i també els processos assemblearis que garanteixin un funcionament democràtic de la candidatura i que permetin que hi participin tant organitzacions i col·lectius organitzats com persones a títol individual. Les línies bàsiques de la proposta seran una limitació de mandats i sous dels parlamentaris, la impossibilitat d'acumular càrrecs, la consulta permanent de les decisions parlamentàries a les bases i al conjunt de la societat, la transparència i qualsevol altre element apte per a impulsar i donar suport a l'autoorganització i la mobilització popular.

Totes les organitzacions van acordar de continuar els contactes i convocar una nova reunió l'11 de desembre, a la qual són convidats més partits i col·lectius rupturistes. El dia 20 de desembre es presentarà la proposta en un acte públic que comptarà amb la participació de totes les organitzacions i col·lectius que hi són compromesos.

Men?ame