Quim Arrufat: ‘No té res a veure anar units amb anar en una sola llista’

  • La CUP debatrà ara quin és el camí que seguirà en unes plebiscitàries

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.12.2014 - 11:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de la proposta de Junqueras, la CUP ha de debatre quin és el seu full de ruta perquè troba coincidències amb la proposta de Mas, però també amb la del president d’ERC. Així ho ha dit el diputat de la CUP Quim Arrufat, que diu que la formació considera que ‘les fórmules que hem de posar en pràctica en unes eleccions que intenen ser un plebiscit  han de buscar el màxim nombre de vots independentistes’.

Arrufat ha dit que entenien la necessitat del text del president per l’excepcionalitat del moment, per la cerca de majories àmplies i per la relació amb el marc internacional, entre altres qüestions. El que no veuen clar és que la llista única sigui un paraigua prou ampli per a l’acollida de tothom. La CUP creu, doncs, que en un context complicat de crisi econòmica i social, una llista única pot aplegar els independentistes però no una majoria suficient per assolir la independència.

‘No té res a veure anar units amb anar en una sola llista’, ha dit Quim Arrufat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. Una de les crítiques que fa la CUP a la proposta de Mas és que la llista unitària no assegura que se sumi més i que no queda massa clar què es faria en els 18 mesos després de les eleccions. No entenen ‘què fem tots allà mateix si després el full de ruta no és clar?’.

Arrufat assegura que no hi ha ‘cap escenari descartable’ però que els costaria entrar en un govern com el que proposa Mas perquè encara faltaria incloure moltes altres qüestions i més tenint en compte que, durant la legislatura actual, no s’han complert els acords del Pacte per la Llibertat. ‘S’havia de complir amb el 9N però ha estat a mitges perquè la Llei de Consultes està suspesa i també s’havien de construir estructures d’estat i el que s’ha fet és una part ínfima’. Els preocupa que es torni a portar tothom cap a un sol camí i que després no es plasmin les propostes.

Així, la CUP considera que una majoria d’un 50% de vots per la independència poden no ser suficients per declarar-la; ‘pot ser-ho per assolir un concert econòmic, un marc no desitjable, per això ho hem de maximitzar’. L’oferta política serà el condicionant per tal de definir el tipus d’escenari i quin contingut l’acompanya, segons Arrufat.

‘Nosaltres no debatem en base a la nostra capelleta, estem buscant que el màxim nombre de sectors de la societat se sentin inclosos’, explica el portaveu de la CUP, que ara ha de debatre quin és el camí que seguirà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any