Forcadell insta Mas i Junqueras a trobar un punt d’acord

  • ANC i Òmnium veuen marge per a l'acord després de sentir la conferència de Junqueras

VilaWeb
Redacció
02.12.2014 - 21:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les presidentes de l’ANC i d’Òmnium Cultural, Carme Forcadell i Muriel Casals, han seguit des de primera fila la conferència que ha pronunciat Oriol Junqueras per exposar el full de ruta d’ERC. I després d’escoltar-lo hi veuen marge per a l’acord amb la proposta que va presentar fa una setmana el president de la Generalitat, Artur Mas. Forcadell ha assegurat que, de fet, ja ha traslladat a Mas i Junqueras la necessitat de posar-s’hi ‘demà mateix’ malgrat que hi hagi diferències en les propostes de cadascú. ‘Amb els temes i la manera de fer les coses hi ha coincidència: que volen un canvi, que s’han de fer eleccions, un termini, un govern fort, entenem que hi ha marge per arribar a acords’.

Forcadell veu coincidències amb Junquras també al full de ruta de l’ANC. ‘Hem d’arribar i arribarem a acords’ i per això ha emplaçat Mas i Junqueras a posar-se a parlar i treballar ‘demà mateix’. Ha assegurat que així ho ha traslladat a tots dos perquè veu marge per a l’acord. Forcadell és conscient de les diferències als fulls de ruta de Mas i Junqueras però també hi veu punts en comú: ‘els temes i la manera de fer les coses’. Amb els temes i la manera de fer les coses hi ha coincidència, que volen un canvi, que s’han de fer eleccions, un termini, un govern fort, entenem que hi ha marge per arribar a acords’.

Casals també creu que hi ha marge perquè, ha subratllat, el discurs de Junqueras s’ha centrat en la unitat. ‘La voluntat de fer les coses junts’, ha dit. ‘Ha insistit de manera molt clara que ho hem de fer tots, gairebé tots, com més possible’ i per això ‘continuarem treballant’ en el que Òmnium té per lema ‘unitat, urnes i independència’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any