Joaquim Forn: ‘La independència és la manera de fer progressar el país i preservar la nostra identitat’

VilaWeb
Redacció
03.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joaquim Forn, primer tinent batlle de l’Ajuntament de Barcelona, respon dues preguntes sobre la independència i el futur de Catalunya en el món. És una altra entrevista de la sèrie ‘Faces of independence’ de l’edició en anglès de VilaWeb i que reproduïm en català.

—Per què i per a què voleu la independència?

—Vull la independència de Catalunya perquè sempre he cregut que és la millor manera de fer progressar el país i preservar la nostra identitat com a poble. Catalunya ha demostrat en el curs dels anys una altíssima capacitat de resistència i una ferma voluntat de ser com a poble. I ara ha arribat el moment de culminar els somnis i els anhels de milers i milers de catalans, de procedència diversa. Catalunya té la capacitat d’esdevenir un nou estat d’Europa. Tenim una cultura, una llengua i una identitat pròpies, i també una societat cohesionada, una economia amb una base sòlida i —cosa que és més important— tenim la voluntat de ser.

—Què pot aportar una Catalunya independent al món?
—Gràcies al procés de transició nacional que hem iniciat, demostrem demostrant a tot el món una gran defensa de la democràcia com a única via per a decidir el futur d’un poble. Crec que aquest ja és un gran missatge que Catalunya dóna al món: la democràcia i la llibertat com a motor per a canviar les coses. I jo hi afegiria un altre valor: el del respecte. Fem un procés sense anar contra ningú, en pau i amb una forta cohesió entre persones de procedències molt diferents. Per un altre costat, Catalunya pot ser i vol ser un país obert i modern, amb una gran capacitat creativa i d’innovació, i amb una capital, Barcelona, que és reconeguda i admirada a tot el món.

Llegiu la versió en anglès ací

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any