La MAT entrarà en servei el 2015

  • Ahir dilluns es va confirmar, durant la cimera que duen a terme els estats francès i espanyol a París, que la MAT (THT en fr) construïda entre Baixàs i Catalunya Sud, entrarà en funcionament a principis de l'any vinent ...>>
    Dt. 2 de desembre del 2014

VilaWeb
Redacció
02.12.2014 - 11:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Així  mateix, François Hollande i Mariano Rajoy van fer dilluns una crida a ‘accelerar’ la posada en marxa del pla d’inversió europea de 315.000 milions d’€uros anunciat pel nou president de la Comissió europea Jean-Claude Juncker. L’estat espanyol, que es troba aïllat de les xarxes europees, espera finançar la construcció d’interconnexions elèctriques de molt alta tensió, amb aquest pla amb l’objectiu d’obrir les xarxes espanyoles, retallar els pics de consum, i contribuir a la independència energètica de la UE.

La MAT construïda entre Baixàs i Santa Llogaia, permetrà duplicar la capacitat d’intercanvis d’electricitat que serà duta a 2.800 megawatts, l’equivalent de la producció d’una central nuclear EPR.

Recordar la llarga lluita que es va fer, aquí, en contra d’aquestqa línia que, com a resultat, va ser ensorrada sota terra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any