Sergi López: ‘Si fóssim independents podríem proposar al món alternatives al model de pensament únic’

  • VilaWeb inicia la publicació d'una sèrie, en català i en anglès, on personatges coneguts expliquen els motius del seu independentisme

VilaWeb
Laura Ruiz i Trullols
01.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

VilaWeb inicia avui la publicació d’una nova sèrie on personatges coneguts del país expliquen perquè volen la independència i què pot aportar una Catalunya independent al món. La sèrie es publica en català i en anglès. El primer entrevistat és l’actor Sergi López.

Per què i per a què voleu la independència?

—Em sembla l’estat natural de qualsevol poble. Em sembla que és ben senzill. És legítim que qualsevol poble que no sigui independent desitgi, somniï i lluiti per tenir una relació de tu a tu amb la resta de pobles del món. En el cas de Catalunya, la independència és necessària perquè deixi de ser subordinada. Personalment, sóc independentista des que tinc consciència de l’existència del poble català, perquè crec que tenim el dret de decidir cap on volem avançar i de quina manera.

Què pot aportar una Catalunya independent al món?

—A partir del moment que tinguem una certa normalitat com a país suposo que podrem aportar la nostra pròpia visió del món. Si fóssim estat hauríem de redactar una constitució i seria una oportunitat única de llançar un missatge al món que blindés la lluita contra la injustícia social. De cara a la resta del món podríem tenir una constitució contemporània i molt trencadora que defensés allò que és públic per sobre d’allò que és privat. Seria molt valent que el text defensés els més febles.

A l’àmbit cultural, cal tenir present la lluita que hi ha a tot el planeta contra el model imperialista, d’homogeneïtzació i globalització. Penso que com més petits són els països i més eines tinguin per a autogovernar-se, més fàcil és de no deixar-se engolir. Cada país té la seva visió, però com que seríem un país petit podríem proposar més fàcilment alternatives al model de pensament únic.

Sergi Lopez, actor: ‘Being independent would allow us to put forth alternatives to the current monolithic, hegemonic models’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any