L’ANC subscriu la llista unitària abans de la conferència de Junqueras

  • El president d'ERC presentarà demà el seu full de ruta amb vista a unes eleccions avançades

VilaWeb
Redacció
01.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una setmana després de la compareixença on Artur Mas va presentar el seu full de ruta cap a la independència i la seva proposta de llista electoral amb polítics i gent distingida, al marge dels partits, el president d’ERC, Oriol Junqueras, presentarà demà el seu. A la proposta de Mas a Junqueras s’hi afegeix la de l’Assemblea Nacional Catalana, que aquest cap de setmana va defensar una candidatura unitària i transversal per a uns comicis que vol que es facin al febrer. 

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, va demanar ahir a ERC que estigués oberta a arribar a acords sobre la llista unitària, una petició que feia extensiva a la resta de partits sobiranistes. ‘Que siguin conscients del moment que vivim’, deia en una entrevista a Catalunya Ràdio. 

El dia abans, l’ANC havia presentat la seva ‘declaració de Cornellà de Llobregat‘, on valorava la proposta de candidatura d’Artur Mas com un ‘bon punt de partida’ per a una llista transversal ‘que tingui com a principal objectiu l’assoliment de la independència nacional en el termini més breu possible’. 

L’entitat vol una llista unitària que aplegui les diverses sensibilitats del sobiranisme i s’ha compromès a treballar per aquesta unitat. De la mateixa manera que hem treballat unitàriament per superar les dificultats sorgides en el moment en què el 9-N perillava, cal mantenir els espais unitaris de treball per avançar en aquest procés i per construir els acords necessaris que assegurin les eleccions’, diu l’ANC, que detalla que els eixos principals d’aquesta feina seran: l’acció política, la pedagogia sobre els beneficis de la independència, la creació permanent i progressiva d’espais de sobirania i la mobilització. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any