L’ANC aposta per una candidatura unitària i eleccions al febrer

  • Valora com un 'bon punt de partida' la proposta de llista d'Artur Mas

VilaWeb
Redacció
30.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana va presentar ahir la ‘Declaració de Cornellà’, on aposta per un avançament electoral i una candidatura unitària i transversal. La proposta de l’ANC és que les eleccions es facin al febrer, de manera que a la primavera quedi constituït el nou parlament. Sobre la proposta de llista que va fer el president Artur Mas per a unes eleccions avançades, la valora com ‘un bon punt de partida’ per a fer una candidatura transversal ‘que tingui com a principal objectiu l’assoliment de la independència nacional en el termini més breu possible’. 

En aquest sentit, l’ANC diu que es compromet ‘a implicar-se a fons’ per fer possible una candidatura unitària ‘que representi i inclogui totes i cadascuna de les diverses sensibilitats socials i polítiques del sobiranisme’. I defensa fer a partir d’ara una feina col·lectiva per fer possible ‘la unitat política i social’, començant ‘per definir el què i el com’, decidir tot seguit el quan, i ‘només en última instància’, el qui. 

‘De la mateixa manera que hem treballat unitàriament per superar les dificultats sorgides en el moment en què el 9-N perillava, cal mantenir els espais unitaris de treball per avançar en aquest procés i per construir els acords necessaris que assegurin les eleccions’, diu l’ANC, que detalla que els eixos principals d’aquesta feina seran: l’acció política, la pedagogia sobre els beneficis de la independència, la creació permanent i progressiva d’espais de sobirania i la mobilització. 

‘Aquestes eleccions han de ser la constatació definitiva del suport majoritari del poble català a la constitució del nou estat, el seu resultat ha de ser inequívoc i ha de poder ser llegit, internacionalment, com a base suficient per a començar les converses per al reconeixement internacional de l’estat català, van avisar els responsables de l’ANC en un Auditori ple de gom a gom, amb més de 500 coordinadors de les assemblees territorials, sectorials i exteriors. 

Podeu llegir íntegra la Declaració de Cornellà de Llobregat de l’ANC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any