Rajoy arriba a Catalunya negant el vot i presentant-se com a salvador

  • 'Fa tres anys que fem propostes en positiu per a Catalunya', deia ahir Sáenz de Santamaría

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, fa avui la primera visita a Catalunya després del 9-N i de les querelles de la fiscalia contra Mas, Ortega i Rigau. Hi arriba aprofitant unes jornades del PP a Barcelona sobre política municipal, i no es preveu que faci cap mena de nova proposta sobre el procés sobiranista. Tot el contrari: el seu executiu continua mantenint una oposició ferotge a cap mena de petició d’acordar un referèndum, passant per alt les demandes fetes des dels principals mitjans de comunicació internacionals.

Un bon exemple d’aquesta posició obtusa és la reacció de l’ambaixador espanyol a Londres, l’ex-ministre Federico Trillo, que va escriure una carta al prestigió The Economist retraient al setmanari que digués en un editorial que Rajoy hauria de deixar votar els catalans sobre la independència.

I què dirà Rajoy a Barcelona? Doncs que el seu govern fa moltes coses per als catalans. Si més no aquest és el discurs que va defensar ahir la vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría: va dir que el seu executiu feia tres anys que fa ‘propostes en positiu per a Catalunya’.

‘El govern d’Espanya hi ha estat, per suplir moltes de les carències del govern de la Generalitat’, ha dit Sáenz de Santamaría. ‘El que ha fet el govern és portar moltes propostes en positiu, que bé que les ha necessitat Catalunya’, ha afegit, esmentant el fet que les quatre províncies que hi ha al Principat estiguin unides en TGV i dient que el corredor mediterrani és una prioritat per al seu executiu.

Notícia relacionada: Mas: ‘Un dia caldrà prendre una decisió final’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any