L’ANC es pronuncia sobre la unitat de l’independentisme en unes eleccions

  • L'entitat farà pública la Declaració de Novembre, amb una bona recepció de la proposta de llista unitària

VilaWeb
Redacció
29.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana farà pública avui la seva posició sobre les eleccions plebiscitàries i la proposta de llista unitària que va fer dimarts el president de la Generalitat, Artur Mas. Amb la Declaració de Novembre l’ANC demanarà el màxim d’unitat possible i no rectificarà pas el punt del full de ruta aprovat en l’assemblea general del mes d’abril segons el qual hi hauria d’haver una llista unitària o de país.

Ara, per l’ANC la situació política d’avui és diferent i per això convé revisar aquest objectiu, no pas per renunciar-hi, sinó per decidir quina posició cal prendre en cas que no reïxi. És a dir, si els partits no es posen d’acord i s’estanca la negociació per la llista unitària, l’ANC demanarà de preservar la unitat per més que hi hagi diverses llistes separades.

La primera reacció de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, a la proposta de Mas fou  molt receptiva: va assegurar que  ‘molt valenta’ i ‘molt difícil de rebutjar’. I va aplaudir el fet que ‘s’adigui bastant’ amb el calendari que s’havia plantejat l’entitat que presideix.

La posició que fixi l’ANC arriba tres dies abans de la conferència que farà el president d’ERC, Oriol Junqueras.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any