David Fernàndez veu la proposta de Mas una OPA a ERC i anuncia una reunió amb Junqueras

  • 'Enlloc no s'ha escrit que sigui l'única fórmula per al reconeixement internacional', diu Arrufat

VilaWeb
ACN
26.11.2014 - 13:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu de la CUP al parlament, David Fernàndez, ha anunciat que es reuniria amb el president d’ERC, Oriol Junqueras, per analitzar el ‘marc de reflexió comuna’ i per parlar de les propostes per a les eleccions. La CUP no debat, de moment, la ‘candidatura paraigua’ que ERC va proposar, però Fernàndez no es tanca a estudiar-la. Amb tot, prioritzen les coincidències ‘en pobresa zero, independència i corrupció zero’. Quant a la proposta del president de la Generalitat, Artur Mas, ha tornat a rebutjar la idea de la llista única i que sigui l’única manera de ‘descodificar’ els vots per la independència. A més, ha considerat que era ‘una OPA a ERC’.

La reunió de Fernàndez i Junqueras serà avui mateix, aprofitant el ple del parlament. ‘Estem convençuts que avancem i avançarem’, ha dit el portaveu de la CUP.

Així mateix ha explicat que la seva formació no s’afegiria a la candidatura d’ERC, ni la de CiU ni a la conjunta que puguin tancar. Ha discrepat del criteri que Mas va expressar ahir sobre el fet que la llista única sigui l’única manera de fer entendre al món que el país vol anar cap a la independència: ‘Si hi ha, per exemple, noranta-sis diputats amb programes independentistes, tothom entendrà que l’independentisme ha guanyat per majoria absoluta. No entenem aquesta obsessió de passar per la llista única.’ I ho ha reblat dient: ‘No s’ha escrit enlloc que una sola candidatura sumi més vots’.

Fernàndez ha explicat que la CUP debatria la proposta de Mas, però admet que d’antuvi hi veu ‘un punt de perversió política’ perquè és un tot o res: ‘En principi, no és una bona opció i dificulta un procés de debat’, ha dit.

També ha parlat de la decisió futura d’ERC: ‘Respectarem el que decideixin a ERC, però d’entrada s’hauria de ser més obert. El full de ruta l’hem de fer entre tots. Tots hem convocat el 9-N, hem dignificat, ens hem inculpat… I els passos del procés han de ser mancomunats.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any