Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dimarts  25.11.2014  20:00

300 contes per a un tricentenari: Les tres comandes

VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre

Men?ame
 

Hi havia una vegada un senyor que buscava segadors. Tenia uns camps molt extensos i que tenien el blat a punt, però no trobava cap segador per fer la feina. Així que es va dir: 'trobaré segadors encara que els hagi d'anar a buscar a l'infern'. L'endemà es van presentar tres segadors a la porta de casa seva. Amb tres treballadors no en tenia prou per segar-ho tot tan ràpid com volia. Va pensar que trigarien uns vuit dies i aquesta va ser la condició per llogar-los: que havien de fer la feina amb vuit dies com a màxim. Els tres segadors, però, també n'hi van posar una, de condició. Li van dir que si feien la feina amb menys de vuit dies, el senyor els havia de donar una altra feina. Com va acabar aquest tracte? Val més que ens ho expliqui el rondallaire Albert Estengre en aquest conte que es diu 'Les tres comandes'.

VilaWeb publica cada dia de l'any, de dilluns a dissabte, un conte tradicional del nostre país, en vídeo i per a tots els públics, explicat per Albert Estengre. Podeu seguir-los i comentar-los a les xarxes socials amb l'etiqueta #300contes.