El jutge Vidal i el finançament de l’estat català, a la premsa d’Israel

  • El Jerusalem Post recull les declaracions del jutge sobre el nou estat català

VilaWeb
Redacció
24.11.2014 - 17:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge Santiago Vidal va fer unes declaracions al periòdic Delta en què deia que Israel i Alemanya podrien fer de banc temporalment per a una Catalunya independent, és a dir, podrien finançar l’estat català si fos impossible de recórrer al Banc Central Europeu. Aquestes declaracions han arribat avui a un dels diaris israelians més llegits, sobretot entre un públic nord-americà, el Jerusalem Post.

El diari es fa ressò de diverses declaracions de Vidal, com per exemple que ‘els fets indiquen que d’ací a tres anys Catalunya haurà aconseguit el pas de nació a estat.

Diu també que Vidal esvaeix els dubtes de l’entrevistador sobre si no seria arriscat de pensar que Israel donaria suport a un país que vol la independència, atesa la qüestió palestina. Diu Vidal ‘que el tema palestí és caracteritzat per la independència. En canvi, la situació de Catalunya es caracteritza per lliçons de civisme, pacifisme i
de coses bones que fan la volta al món’. ‘I això’, rebla Vidal, ‘és una cosa que agrada molt als israelians.

El Jerusalem Post també destaca de les declaracions de Vidal que entre el 2016 i el 2017 ‘es presentarà una nova constitució per al nou estat, ja sigui amb acord amb Madrid o sense’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any