Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  24.11.2014  17:50

El jutge Vidal i el finançament de l'estat català, a la premsa d'Israel

El Jerusalem Post recull les declaracions del jutge sobre el nou estat català

Men?ame
 

El jutge Santiago Vidal va fer unes declaracions al periòdic Delta en què deia que Israel i Alemanya podrien fer de banc temporalment per a una Catalunya independent, és a dir, podrien finançar l'estat català si fos impossible de recórrer al Banc Central Europeu. Aquestes declaracions han arribat avui a un dels diaris israelians més llegits, sobretot entre un públic nord-americà, el Jerusalem Post.

El diari es fa ressò de diverses declaracions de Vidal, com per exemple que 'els fets indiquen que d'ací a tres anys Catalunya haurà aconseguit el pas de nació a estat.

Diu també que Vidal esvaeix els dubtes de l'entrevistador sobre si no seria arriscat de pensar que Israel donaria suport a un país que vol la independència, atesa la qüestió palestina. Diu Vidal 'que el tema palestí és caracteritzat per la independència. En canvi, la situació de Catalunya es caracteritza per lliçons de civisme, pacifisme i
de coses bones que fan la volta al món'. 'I això', rebla Vidal, 'és una cosa que agrada molt als israelians.

El Jerusalem Post també destaca de les declaracions de Vidal que entre el 2016 i el 2017 'es presentarà una nova constitució per al nou estat, ja sigui amb acord amb Madrid o sense'.