Neix un diari independentista escocès

  • The National surt al carrer dos mesos després de la derrota del sí al referèndum del 18 de setembre

VilaWeb
Redacció
24.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Han passat tan sols dos mesos de la derrota independentista al referèndum organitzat pel govern escocès el 18 de setembre. Les enquestes recents indiquen que ara guanyaria el sí, després de la decepció per l’incompliment de les promeses unionistes de més autogovern i descentralització. En aquest clima d’esperança sobiranista, pensant en un futur referèndum, surt The National, el primer diari netament independentista d’Escòcia.

El diari sortirà cinc dies la setmana i valdrà cinquanta penics. En són els primers destinataris el milió sis-cents mil ciutadans que van votar a favor d’abandonar el Regne Unit fa dos mesos, però amb l’objectiu d’arribar a tots els indecisos que finalment es van quedar a casa. Els impulsors estan segurs que l’independentisme arribarà aviat al 60% o al 70% de la població escocesa.

El diari és propietat del grup del Herald i el Times. L’editor del grup, Richard Walker, va anunciar-ne la sortida a un auditori ple amb dotze mil seguidors del Partit Nacional Escocès, que dissabte havien anat a escoltar la nova primera ministra Nicola Sturgeon.

Tim Blott, editor del diari, diu: ‘The National és una gran oportunitat de satisfer les necessitats d’un sector políticament molt implicat de la població escocesa. Reconeixem que el llançament d’un diari el 2014 sembla poc encertat. Però creiem en el poder del bon periodisme i l’opinió informada.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any