Duran crida a construir un nou espai polític de centre

  • Per atendre els problemes socials 'més enllà de la independència'

VilaWeb
ACN
23.11.2014 - 16:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha clos la primera jornada de la plataforma de debat ‘Construïm’, que pretén crear un nou espai polític de centre per atendre els problemes de la societat ‘més enllà de la independència’. Duran crida a allunyar-se dels ‘frontismes’ i a construir una societat acceptant la diversitat i els matisos. El líder d’Unió ha aprofitat també per referir-se a la querella pel 9-N contra Mas, Ortega i Rigau, que ha titlla d”error gravíssim’. D’altra banda, el líder d’UDC adverteix que la crisi de partit i ‘l’afany autodestructiu’ de la política està oferint diàriament un espot gratuït a Podemos i afirma que la desconfiança en la classe política perjudica la societat.

‘Construïm’ dedicarà una jornada sencera a la ‘qüestió nacional’ i a les relacions Catalunya-Espanya el pròxim mes de gener. L’assumpte ha estat tractat només de passada durant la primera de les jornades de la nova plataforma de debat al voltant d’UDC i, el líder del partit, Josep Antoni Duran i Lleida, destaca que ‘també hi ha vida més enllà de la independència’.

El president del comitè de govern d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, afirma que la crisi territorial ‘preocupa’ i s’ha d’abordar perquè no desapareixerà quan minvi la crisi econòmica, però rebutja viure en el ‘frontisme dels uns i els altres’. Per Duran cal acceptar els matisos i construir la societat pensant en les persones que la integren.

En aquest sentit, Duran ha posat l’exemple de les pensions i assegura que el debat no és entre si una Catalunya independent podrà pagar millors o pitjors pensions, sinó que les pensions es puguin garantir a Europa, a Espanya i a Catalunya ‘al marge de la independència’ perquè ‘tothom té problemes’.

El líder d’Unió també s’ha referit a la querella pel 9-N contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i les conselleres Joana Ortega i Irene Rigau. Com ja va fer dies enrere a través de les xarxes socials, Duran i Lleida ha qualificat la querella d”error gravíssim’ i ha recordat a l’estat espanyol que ‘els contenciosos polítics no els resol el codi penal’.

En un discurs de gairebé una hora, Duran i Lleida ha fet una crida a construir un nou espai de centre polític que atengui els problemes de les persones, garanteixi l’estat del benestar, persegueixi la corrupció i en el que la família sigui ‘el motor i el garant del benestar social’ perquè ‘la societat és més forta com més fortes i estables són les famílies’.

En aquest sentit, Duran i Lleida crida també a una ‘profunda reforma de la fiscalitat’ que redueixi la fiscalitat de les rendes de treball, doni suport a la família i garanteixi les realitats de la nova economia. ‘Pel bé del conjunt s’ha de capgirar la situació actual. No pot ser que tractem amb més duresa els febles i amb massa feblesa els forts’, ha afegit.

Crisi de partits

Duran i Lleida també ha fet referència a la ‘crisi de partits’ actual i lamenta que la ciutadania no confiï en la política ni la vegi útil per resoldre els seus problemes. El líder d’Unió ho atribueix a un ‘afany autodestructiu’ de la política que, dia rere dia, ofereix un espot gratuït a partits com Podemos.

‘Estem al final d’un cicle polític’, comenta Duran alhora que recorda que ‘no tots els polítics som iguals’. En al·lusió a l’emergència de Podemos, Duran adverteix que ‘el gran perill d’Europa és el populisme’ i que la desconfiança en la política és també dolenta per al conjunt de la societat. La política del ‘tu més que jo’ no ajuda a la regeneració, reconeix.
Moviment transversal

Duran ha fet aquestes reflexions durant la clausura de la primera jornada del moviment ‘Construïm’ que pretén ampliar l’espai d’Unió Democràtica de Catalunya. Durant el cap de setmana, han passat per aquesta jornada diverses personalitat de diferents àmbits i aliens a UDC.

Entre d’altres, destaca la presència de Salvador Alemany (Albertis), Jordi Alberich (Cercle d’Economia), Domènec Espadalé (Cambra de Girona), Joan Rosell (CEOE), Miquel Valls (Cambra de Comerç de Barcelona), Joan Castells, (FIATC), Miguel Angel Fraile (Confederació de Comerç), Rafael Villaseca (Gas Natural), Salvador Busquets (Càritas), Josep Bonet (Freixenet), Joan Molins (Ciments Molins), Albert Martínez Lacambra (Aigües de Barcelona), Josep González (PIMEC) o Andrés Caraso (Iberdrola).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any