Festivitas Bestiarum, la Nit del Bestiari Festiu al ‘Fes Ta Festa’

  • L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya malda perquè el 24 de novembre sigui declarat Dia Europeu del Bestiari

VilaWeb
Redacció
22.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dia 29 de novembre el Born Centre Cultural de Barcelona serà la seu de la primera edició del Festivitas Bestiarum, un acte que inclou l’entrega dels Premis BEST, guardons que reconeixen la tasca anual a l’enorn del bestiari festiu. Podeu participar decisivament en l’atorgament d’un d’aquest premis, la categoria de millor iniciativa original i innovadora, tot votant a la plana de Facebook de l’Agrupació de Bestiari Festiu, entitat organitzadora de l’acte. En parlem amb Mateu Tres, coordinador de l’acte.

Però al ‘Fes Ta Festa’ hi trobareu moltes més coses: la crònica castellera d’en Carles Esteve que aquesta setmana, en la darrera crònica abans dels resums de la temporada ens parla del ‘Festival de manilles’ que els Minyons van realitzar en la seva diada de final de temporada. D’altra banda, en Víctor Pàmies ens porta un altra episodi de la seva secció dites i refranys, que en aquesta ocasió volta a l’entorn d’aquell que diu: ‘Per molt que bufi el vent, no s’apaguen les estrelles’.

A la columna, el nostre director Jesús Ventura es fa una pregunta d’actualitat: ‘Qui jutja els jutges?’. I també tindrem un fons Amades en què en Toni Serés, des de la Direcció General de Cultura Popular Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en parla de les ‘Il·lustracions d’autor’ que Amades tenia al seu despatx. I encara tindrem una nova col·laboració del Col·lectiu El Bou i la Mula en la secció el pessebre és un món: l’Enric Benavent ens explica com podem ‘Fer el pessebre en poc espai’.

I a la part musical, una mica de tot, com sempre: les sardanes ‘El judici final’, de Josep Blanch i Reynalt, i ‘La cova del drac’, d’Agustí Borgunyó; el tema d’en Patón Felices ‘Balla drac’, amb Els Cosins del Sac, de Vilafranca. I una petita joia d’un jutge d’aquells que eren setze i que cantaven allà als anys 60: el tema de Joan Ramon Bonet ‘El vent em duu’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any