L’associació Drets proposa un formulari d’autoinculpació pel 9-N

  • Amb aquesta acció vol 'posar en evidència l'absurditat jurídica' de les investigacions penals impulsades arran del procés participatiu del 9 de novembre

VilaWeb
Redacció
21.11.2014 - 11:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’associació Drets, creada recentment per denunciar i personar-se com a acusació popular contra els atacs de catalanofòbia, acaba de penjar a la web un formulari perquè els ciutadans puguin inculpar-se d’haver participat en el 9-N. És la resposta d’aquest grup d’advocats a la decisió de la Fiscalia General de l’Estat espanyol de presentar una querella contra membres del govern de la Generalitat.

‘Des de Drets ens sumem a les autoinculpacions i hem preparat un formulari perquè cadascú pugui emplenar-lo amb les seves dades i presentar-lo al jutjat d’instrucció’, diuen.

Amb el formulari d’autoinculpació, els ciutadans comuniquen al jutjat d’instrucció: ‘Juntament amb més de dos milions de persones he promogut l’exercici del dret de participació en el 9-N; n’he difós la convocatòria, la web participa2014 i les paperetes; i, finalment, he votat.’ I es demana al jutge que adopti la resolució judicial oportuna.

Amb aquesta acció, Drets diu que vol ‘posar en evidència l’absurditat jurídica de les investigacions penals activades arran del procés participatiu del 9 de novembre’. I afegeix: ‘Col·lapsar els jutjats amb autoinculpacions és una bona manera de protestar fent servir les eines jurídiques de l’estat de dret.’

 

Notícia relacionada:

Entrevista a Sergi Blàzquez: ‘Amenaçar i insultar els catalans no pot sortir gratis’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any