Mas, a la fiscalia: ‘Portarem endavant els nostres propòsits’

  • Ortega i Rigau entomen amb 'orgull i tranquil·litat' la querella de la fiscalia pel 9-N

VilaWeb
ACN / Redacció
21.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, va comparèixer ahir per primera vegada d’ençà de l’acord de la fiscalia espanyola de presentar una querella criminal contra ell, contra la vice-presidenta, Joana Ortega, i la consellera Irene Rigau pel 9-N. ‘És decebedor i fa pena que quan un poble vol expressar l’opinió i posa urnes l’estat acabi reaccionant mitjançant els tribunals i la fiscalia. Portarem endavant els nostres propòsits com a país. Ho farem d’una manera cívica, tranquil·la, serena i democràtica.’ Mas va fer aquestes declaracions en la constitució del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya.

I va insistir: ‘És difícil d’entendre que quan un país intenta escoltar la seva gent per mitjà de les urnes el resultat sigui l’actuació de la fiscalia i els tribunals.’

Joana Ortega: ‘Un immens orgull de país’

Abans havien parlat també tant Joana Ortega com Irene Rigau. Ortega va retreure al govern espanyol la falta de maduresa política pel fet de blocar les decisions del govern i del parlament i la voluntat dels catalans, a través del Tribunal Constitucional i la fiscalia espanyols. Digué que l’actitud de l’estat li despertava ‘un sentiment agredolç’: d’una banda, sentia ‘un immens orgull’ de país i de l’acció del govern —per haver promogut el 9-N— i, d’una altra, lamentava la manca de diàleg i de propostes de l’executiu espanyol en vista del ‘clam majoritari’ del poble de Catalunya.

Va tornar a dir que no faria públic què havia votat el 9-N fins passat el dia 25, que és quan es clou el procés participatiu, però ahir insinuà que havia votat sí-sí. ‘Em sento absolutament representada per la majoria de persones que van expressar allò que creien’, va dir.

Sobre un possible avançament electoral, va reiterar que era competència exclusiva del president, però no es va estar de manifestar que la seva ‘preferència personal’ era esgotar al cent per cent la legislatura.

Irene Rigau demana calma i serenor

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va assegurar que encarava amb tranquil·litat i serenitat la querella. Considera que és fruit de la pressió política i per això va fer una crida a la màxima calma i serenor. Cal procurar —va dir— que aquest fet ‘no ens allunyi ni un mil·límetre del nostre dia a dia’. Rigau va inaugurar l’escola les Arrels de Mollerussa i així va voler demostrar que no res no havia alterat l’activitat del departament.

Informació relacionada: 

Què passarà ara amb la querella pel 9-N?

Els partits pro-consulta deploren la querella contra Mas 

Homs: Si facilitar la llibertat dexpressió és delicte vol dir que això no és cap democràcia

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any