Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  19.11.2014  18:37

Autor/s: Comunicat de l'empresa editora de VilaWeb

Resposta de VilaWeb a Ciutadans, en defensa de la llibertat de premsa

Men?ame
 

Aquest matí Ciutadans ha presentat al Parlament de Catalunya una moció contra VilaWeb pel seguiment que ha fet aquest diari del 9-N. Ciutadans reclamava la retirada de les subvencions que VilaWeb, com tots els diaris en català, rep de la Generalitat. Creiem que l'actitud i la proposta de Ciutadans són insòlites i intolerables en un règim democràtic.

VilaWeb és un mitjà privat i l'excusa que 'viu de les subvencions' és falsa. Les xifres de negoci de VilaWeb són públiques, com les de qualsevol empresa. Les subvencions que rep VilaWeb representen, en aquest darrer exercici, només el 7% del volum de negoci. Fa dinou anys que VilaWeb existeix i totes les subvencions rebudes en aquest període no arriben a significar ni el 5%. 

VilaWeb es finança mitjançant la publicitat i, sobretot, mitjançant la subscripció dels lectors. Una subscripció voluntària creada precisament perquè els lectors que ho vulguin ens ajudin a defensar la nostra llibertat d'expressió i la nostra línia editorial, que com s'ha vist avui és clarament amenaçada.

Allò que preocupa Ciutadans no és la despesa pública —si no, hauria d'explicar per què enfoca els seus atacs només contra VilaWeb. A Ciutadans, el preocupa allò de què VilaWeb informa i el compromís que VilaWeb té amb el periodisme independent i amb els Països Catalans.

VilaWeb ha demanat empara al Col·legi de Periodistes perquè considera intolerable que un partit polític amenaci un mitjà des del parlament, que l'assenyali amb la diana. VilaWeb també agraeix als representants de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP la defensa pública que han fet del nostre mitjà i de la llibertat de premsa durant la sessió.