Judit Neddermann, premi Miquel Martí i Pol per la versió del poema ‘El fugitiu’

  • Sis Veus per al Poeta, guardonat amb el Premi del Celler per l'adaptació de 'Cançó de la rosa de paper' d'Estellés

VilaWeb
Redacció
18.11.2014 - 18:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La versió musical de Judit Neddermann del poema ‘El fugitiu’ s’ha endut el VII premi Miquel Martí i Pol, del certamen Terra i Cultura. La cançó forma part del disc de debut en solitari de la cantant de Vilassar, ‘Tot el que he vist‘. El premi és dotat amb 5.000 euros i una obra de l’escultor Josep Bofill. 

Per una altra banda, el grup Sis Veus per al Poeta ha estat distingit amb el premi especial del Celler Vall-llach per la versió de ‘Cançó de la rosa de paper’, de Vicent Andrés Estellés. 

Els altres finalistes del certamen han estat Tomàs de los Santos i Borja Penalba per ‘La casa de la música vora del mar’, poema de Vicent Andrés Estellés; Guiem Soldevila pel poema adaptat de Salvador Espriu ‘A la vora del mar’, i Ca Vell per la ‘Cançó inexorable’ de Josep Carner.

El jurat del premi és presidit per Lluís Llach, i l’integren Laura Almerich (música), Lluís Gendrau (periodista i director editorial del Grup Enderrock), Ramon Muntaner (director de la SGAE a Catalunya i Balears) i Josep Roca (‘sommelier’ del restaurant el Celler de Can Roca).

Enguany s’han editat més de cinc-cents poemes musicats en català, una xifra rècord des que es va instaurar el certamen. Els poetes més populars han estat Vicent Andrés Estellés (60 cançons), Joan Salvat-Papasseit (42), Joan-Pere Cerdà (29), Miquel Martí i Pol (19), Enric Casasses (19) Gerard Horta (19), Josep Carner (19) i Salvador Espriu (16).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any