Nadal arriba enguany de la mà de Botifarra

  • Acaba d'enregistrar un disc dedicat íntegrament a nadales valencianes

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Nadal d’enguany arriba amb una novetat discogràfica que permetrà de celebrar-lo de manera molt més valenciana. I és que Pep Gimeno ‘Botifarra’ està a punt de traure al mercat un disc en què interpreta algunes de les nadales que ha recollit durant tots els anys que ha dedicat a investigar el patrimoni musical de la nostra cultura tradicional. El primer dels concerts de presentació serà el 21 de desembre, a Canals.

Són dotze els temes nadalencs inclosos en el CD ‘Ja ve Nadal’ que Pep ‘Botifarra’ acaba d’enregistrar, en el qual hi ha col·laborat la Unió Musical Santa Cecília de Canals en un parell de cançons. Tal com explica en la presentació del disc el musicòleg Josep Vicent Frechina ‘El disc de Pep Gimeno Botifarra -obligada referènca en la darrera repopularització del cançoner tradicional valencià-, no podia arribar en millor moment. La saó està feta, i la seua irressistible proposta, servida com sempre amb gràcia autenticitat i una senyora rondalla al darrere, pot fer molt de camí’.

L’any passat, ‘Botifarra’ ja va oferir un concert amb un repertori íntegrament nadalenc. Ara s’ha decidit a convertir aquell repertori en disc i compartir-lo per a repopularitzar (com diu Frechina) una part del cançoner nadalenc valencià. El disc es presentarà amb un concert a Canals el 23 de desembre, després del qual se’n faran també a Xàtiva (23 de desembre), l’Olleria (26 de desembre) i al Teatre el Micalet de València el 6 de gener vinent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any