Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  26.11.2014  06:00

Nadal arriba enguany de la mà de Botifarra

Acaba d'enregistrar un disc dedicat íntegrament a nadales valencianes

Men?ame
 

El Nadal d'enguany arriba amb una novetat discogràfica que permetrà de celebrar-lo de manera molt més valenciana. I és que Pep Gimeno 'Botifarra' està a punt de traure al mercat un disc en què interpreta algunes de les nadales que ha recollit durant tots els anys que ha dedicat a investigar el patrimoni musical de la nostra cultura tradicional. El primer dels concerts de presentació serà el 21 de desembre, a Canals.

Són dotze els temes nadalencs inclosos en el CD 'Ja ve Nadal' que Pep 'Botifarra' acaba d'enregistrar, en el qual hi ha col·laborat la Unió Musical Santa Cecília de Canals en un parell de cançons. Tal com explica en la presentació del disc el musicòleg Josep Vicent Frechina 'El disc de Pep Gimeno Botifarra -obligada referènca en la darrera repopularització del cançoner tradicional valencià-, no podia arribar en millor moment. La saó està feta, i la seua irressistible proposta, servida com sempre amb gràcia autenticitat i una senyora rondalla al darrere, pot fer molt de camí'.

L'any passat, 'Botifarra' ja va oferir un concert amb un repertori íntegrament nadalenc. Ara s'ha decidit a convertir aquell repertori en disc i compartir-lo per a repopularitzar (com diu Frechina) una part del cançoner nadalenc valencià. El disc es presentarà amb un concert a Canals el 23 de desembre, després del qual se'n faran també a Xàtiva (23 de desembre), l'Olleria (26 de desembre) i al Teatre el Micalet de València el 6 de gener vinent.