Es revifa la querella contra Mas pel 9-N

  • La fiscalia de l'estat i la de Catalunya podrien enllestir-la avui

VilaWeb
Redacció
17.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La querella contra el president Mas i alguns consellers del govern per la votació del 9-N podria prendre forma definitiva avui. El fiscal general de l’estat, Eduardo Torres-Dulce, i el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, es tornaran a reunir avui amb la intenció de tancar el debat sobre aquest afer, que la setmana passada va suscitar tanta polèmica.

Després d’una reacció ràpida del ministre de Justícia diumenge 9 de novembre mateix, tothom esperava que durant la setmana passada es presentés la querella. Però no va ser el cas. Es va saber que els fiscals catalans no n’eren partidaris i que ni tan sols el fiscal general no veia clar si era factible de presentar-la. Es va parlar de tibantor i tot entre el president del govern i el fiscal general per l’actitud d’aquest. Divendres Torres-Dulce va insinuar que no n’hi hauria, de querella.

Tanmateix, la situació podria fer un tomb. Avui s’acabarà la reunió de la junta de fiscals de Catalunya que va començar divendres i, tot seguit, el fiscal superior, Romero de Tejada, traslladarà la seva opinió al fiscal general. Se sap que la major part dels fiscals són contraris al processament del president, però la seva opinió és únicament consultiva. Si Romero de Tejada es decanta a favor de presentar la querella, ho farà aquesta setmana mateix, amb el vist-i-plau del fiscal general de l’estat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any