Fan un mural de divuit metres quadrats amb desenes de DNI per a la Catalunya del futur

  • El projecte 'Art i futur', una iniciativa impulsada per l'associació El País que Volem, s'ha presentat al Born Centre Cultural

VilaWeb
Redacció
17.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir es va presentar al Born Centre Cultural de Barcelona ‘El dia de demà’, un mural de divuit metres quadrats fet amb desenes de fotocòpies de DNI i amb la intervenció de quatre artistes catalans, que havien relligat el ‘collage’ cadascun amb el seu estil. L’obra s’inclou dins el projecte ‘Art i futur’, impulsat per l’associació ‘El País que Volem‘ —vinculada l’ANC—, que pretén implicar la societat civil i el col·lectiu artístic en la construcció d’un país nou. Segons Bernat Puigdollers, director artístic d’Art i Futur, ‘es tracta de donar veu al món artístic català en el procés i, alhora, promocionar i donar suport al col·lectiu jove, els artistes emergents’.

‘En algunes altres iniciatives culturals hi ha molta presència d’artistes consagrats i no tanta d’artistes emergents —va afegir Puigdollers— Cal visió de futur, treballar pel demà i intentar potenciar els artistes més joves.’ Per al projecte, 24 artistes —12 de consagrats i 12 de novells— han creat cadascun una litografia per finançar diverses activitats de l’associació El País que Volem. ‘I en aquesta acció del Born hi hem volgut fer participar la societat civil, que ha pogut enganxar la fotocòpia del seu DNI al mural i escriure-hi allò que ha volgut sobre la Catalunya del futur’, va dir Puigdollers. 

Les intervencions dels ‘artistes’ va ser d’allò més diversa: des de guixar la paraula Espanya del carnet fins a fer creacions artístiques amb dibuixos, quatre barres i falçs. Carles Azcón, David Bonet, Albert Arribas i Sergi Mesa van fer servir les pròpies tècniques per lligar aquesta enorme obra col·lectiva plena de simbolisme.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any