Els viquipedistes dels Països Catalans demanen més voluntaris per a fer créixer la comunitat

  • La Viquitrobada d'enguany reuneix a Tarragona una setantena d'editors de l'enciclopèdia virtual

VilaWeb
Redacció
17.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Biblioteca Pública de Tarragona ha estat el lloc escollit per Amical Wikimedia per organitzar la 7a Viquitrobada, la reunió anual dels viquipedistes dels Països Catalans —i també de catalanoparlants de més indrets—, que s’ha fet aquest cap de setmana. Per primera vegada durant dos dies, una setantena d’assistents han pogut conèixer-se i discutir i avaluar projectes i polítiques de l’enciclopèdia virtual més utilitzada del món. Pretenen diversos objectius, entre els quals aconseguir més editors i promocionar la navegació per internet en català. També per primera vegada, han discutit sobre els projectes germans de la Viquipèdia, com ara un diccionari o un banc de fotografies.

Amical Wikimedia s’encarrega de preparar, anualment, la Viquitrobada. És una entitat dedicada a promoure la Viquipèdia en català, els projectes germans i el coneixement lliure dins internet i fora. Enguany hi han participat viquipedistes de tots els Països Catalans i també catalanoparlants de França i Alemanya.

Rècord de visites

Àlex Hinojo, director de projectes d’Amical Wikimedia, va destacar que el mes d’octubre havien arribat al rècord de visites, amb 42,3 milions de pàgines vistes. Tanmateix, va dir que, per la seva d’usuaris, haurien de tenir-ne el doble. La Viquipèdia en català va néixer al març del 2001 i, fins ara, s’hi han introduït més de 400.000 articles. Per això va animar els usuaris a unir-se a la comunitat: ‘Molt poca gent contribueix regularment a la Viquipèdia’, va dir: entre 1.500 persones i 2.000 mensualment. ‘Necessitem voluntaris’, va insistir.

En la trobada d’enguany, per primera vegada, van tractar dels projectes germans de la Viquipèdia, que inclouen un diccionari, un banc de fotografies o material d’aprenentatge universitari. Aquestes discussions, que es van fer dissabte, van ser un èxit, segons els organitzadors. En la primera jornada de la reunió també es van fer activitats obertes a viquipedistes i no viquipedistes, com ara una gimcana fotogràfica de monuments, la trobada del grup tècnic, la Viquimarató Tarragona i una sessió sobre gestió de ‘viquiprojectes’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any