Notícies

Dissabte  15.11.2014  11:35

Judici per l'ensorrament d'un immoble al barri de Sant Mateu

El passat dijous el tribunal correccional va jutjar l'ensorrament d'un immoble al barri de Sant Mateu de Perpinyà l'any 2009, que va causar la mort d'un home de 70 anys, i va deixar ferida a la seua dona ...>>
Ds. 15 de novembre del 2014

Men?ame
 

Com a responsables de l'ensorrament és jutjava a una empresa de construcció, un arquitecte, i  a l'agencia HLM. Cal recordar que va ser la demolició de l'edifici del costat que va provocar l'ensorrament d'aquest edifici situat al 23 del carrer 'dels Puits des chaînes' al barri de Sant Mateu. Durant el judici, els jutges han tractat d'entendre l'origen de l'ensorrament. Sobretot quan, un mes abans, el número 25, és a dir l'edifici adjacent, va ser demolit en un lloc llançat per l'OPH (l'Office public de l'habitat) de Perpinyà. Un projecte que pot haver causat l'efecte d'un castell de cartes.

El parquet ha requerit 30 000 €uros i 1 500 €uros de multa contra l’OPH. Ha necessiitat, a més a més, que la societat que ha efectuat la demolició, actualment en fallida, sigui declarada culpable i el seu gerent sigui condemnat a 12 mesos de presó amb llibertat provisional, 5 000 €uros de multa i 2 anys de prohibició d’exercir. 

Ara, 6 mesos de prohibició d'exercir la seua professió, han estat demanats, així com un any de presó amb llibertat provisional i 5 000 €uros de multa per a l’arquitecte que ha refutat totes les acusacions fetes  contra ell durant el judici.  El pròxim 18 de desembre, es donarà a conèixer la sentència.