Mário Soares, ex-president de Portugal: ‘Rajoy maltracta Catalunya’

  • Expressa la solidaritat amb Catalunya en un article al diari Público

VilaWeb
Redacció
14.11.2014 - 12:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘L’Espanya actual es troba en una situació difícil. Especialment a Catalunya, que ha estat maltractada pel president del govern, Rajoy, cosa que ha agreujat les manifestacions que els catalans han fet sempre pacíficament.’ Són paraules de l’ex-president de Portugal Mário Soares, en un article al diari portuguès Público. Soares creu que Espanya ha d’esdevenir un estat federal. Altrament, Catalunya ‘es trobarà obligada a anar més enllà’.

‘Diumenge passat 2,3 milions de catalans van assistir a una consulta informal promoguda pel president català, Artur Mas, una figura respectada no tan solament a Catalunya, sinó també a la resta d’Espanya i fins i tot a Portugal, on sempre s’ha demostrat un gran afecte i respecte per Catalunya’, diu. Soares també recorda: ‘La recuperació de la independència de Portugal fou deguda a la lluita desfermada per Felip IV contra Catalunya, que deixà Portugal en pau.’

‘Rajoy, que és gallec, hauria de tenir un tracte molt més flexible amb Catalunya. Però malauradament no l’hi ha tingut’, lamenta.

Soares defensa que Espanya sigui un estat federal, ‘perquè, altrament, [Catalunya] es trobarà obligada a anar molt més lluny’; i ací cita els socialistes espanyols Felipe González i Pedro Sánchez.

Demana que es tingui en compte el referèndum del 18 de setembre a Escòcia, ‘avui penedida de no haver votat majoritàriament per la independència del Regne Unit’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any