La Interpol ordena la detenció dels franquistes Martín Villa i Utrera Molina

  • Seran detinguts si surten de l'estat espanyol

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.11.2014 - 14:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secció argentina de la Interpol ha traslladat a la secció espanyola l’ordre de detenció de dinou responsables de la repressió franquista, entre els quals hi ha els ex-ministres Rodolfo Martín Villa i José Utrera Molina. Són encausats des del 30 d’octubre per la jutgessa argentina María Servini de Cubría, que dirigeix la investigació dels crims durant la dictadura. No sembla gens probable que la policia espanyola els detingui, però l’ordre obliga a arrestar-los tan bon punt surtin de l’estat espanyol.

La Interpol argentina ha comunicat a la jutgessa argentina la petició de detenció enviada a l’estat espanyol i ha demanat tant a la magistrada com a les autoritats espanyoles totes les dades personals possibles dels investigats, perquè totes les policies del món puguin identificar-los amb la màxima facilitat possible si sortissin de l’estat espanyol.

Martín Villa va ser diputat a les corts espanyoles a partir del 1961 i governador civil de Barcelona entre el 1974 i el 1976. També va ser ministre amb la UCD d’Adolfo Suárez. Molina, sogre d’Alberto Ruiz Gallardón, és vinculat amb la sentència d’execució de Salvador Puig Antich.

 

Informació relacionada: Els articles de Xavier Montanyà sobre Martín Villa i la querella argentina que La Vanguardia no va voler publicar

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any